Novi dizajn mobilnog portala SportSport.ba

Moderna optimizacija za mobitele

Novi dizajn mobilnog portala SportSport.ba

SportSport.ba

Na kraju prošle sedmice objavljena je nova verzija portala SportSport.ba optimizirana za pristup browserom na mobilnim uređajima.

Jednostavno ukucajte SportSport.ba ili m.SportSport.ba u browser svog mobitela i uđite u naš svijet sporta. 

Portal SportSport.ba još 2008. godine izbacio WAP verziju i već tada omogućio pristup svojim stranicama putem mobitela. Dvije godine kasnije, u januaru 2010. godine unaprijedili smo WAP tehnologiju na mobilni m.SportSport.ba portal i od tada privukli vjernu publiku koja informacijama želi pristupati u pokretu i odmah.

Od 2010. godine pa do danas, mnogo toga se promijenilo u načinu na koji publika konzumira informacije i broj pročitanih stranica na SportSport.ba putem mobitela početkom ove godine prerastao je broj onih koje se pročitaju na desktop računarima i laptopima.

Sada, kada je mobitel postao primarna platforma na kojoj serviramo vijesti, SportSport.ba dolazi u potpuno novom, modernom izdanju.

“U julu 2015. godine, naši čitaoci otvorili su čak 7.500.000 stranica mobitelom. Ovo je broj koji ne uključuje Android, iOS i Windows aplikacije ili posjete forumu. Prema nezavisnim istraživanjima, to je broj koji sam mobilni portal m.SportSport.ba čini trećim najčitanijim uopšte u Bosni i Hercegovini. Ako bismo na ove brojke dodali i 5.000.000 prikazanih stranica na aplikacijama, jasno je da je mobitel bez sumnje omiljeni uređaj naših čitalaca”, kaže Emir Haračić, direktor portala SportSport.ba.

“Za nas je ovo bila velika motivacija da izađemo sa novim kvalitetnim rješenjem portala optimiziranog za mobitele i uvjeren sam da smo u tome uspjeli. Posebno smo ponosni na novu pretragu koja svakom korisniku omogućava da u par klikova pronađe sve vijesti o klubu za koji navija ili igraču kojeg prati.” 

Da bi se uspješno kreirala nova verzija mobilnog portala, neophodno je bilo unaprijediti servere, implementirati novo rješenje foruma, te riješiti još niz tehničkih problema.

“Startali smo u petak i tokom vikenda otklonili niz sitnijih bugova. Za sada smo vrlo zadovoljni i nismo dobili prijave ozbiljnijih problema. Ovo je prvi korak u kojem smo publici omogućili kvalitetan pristup vijestima i forumu, a u narednom periodu putem mobitela biće dostupni i svi ostali servisi portala SportSport.ba. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da su i oglašivači počeli prepoznavati potencijal ove platforme, te sve više koriste mobitele za komunikaciju sa svojom publikom, a rezultati su daleko bolji nego kroz konvencionalne web kampanje.”, zaključio je Haračić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.