Iz Srbije stigla podrška Palestini

Veliki gest

Iz Srbije stigla podrška Palestini

Admin Čaušević

Podrška Palestini koja se nalazi pod agresijom Izraela stiže sa svih strana.

U akciju podrške posljednjih dana uključili su se i mnogi sportsiti, a podrška Palestincima stigla je i iz Srbije.

Naime, određen broj fudbalera Novog Pazara je nakon izborenog opstanka u srbijanskog ligi odlučio da podrže Palestince.

Nekolicinu igrača kluba iz Sandžaka predvodio je kapiten Semir Hadžibulić koji je bio i strijelac u pobjedi nad Napretkom.

Nakon što je utakmica završena Hadžibulić i saigrači su se fotografisali sa zastavom Palestinom i dignutim jednim prostom što prema islamskom vjerovanju simbolizira postojanje samo jednog Boga.

Oglasi

Inače, Pazarci su sezonu završili na 12 mjestu sa 49 bodova. Najbolji strijelac ekipe sa 11 golova bio je bh. napadač Almir Aganspahić, dobro poznato lice sa premijerligaških terena. 

Nakon što je utakmica završena ovaj klub se oglasio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici i jasno je da je večeras veliko slavlje u Novom Pazaru zbog ostanka u Superligi.

"Pobjeda. U inat svima. Pazar ostaje u Superligi", saopštili su iz ovog kluba nakon večerašnje pobjede protiv Napretka.

Poslije utakmice u centru pažnje našao se i trener Veleža, Feđa Dudić, koji je svojim potezom sve oduševio.

Dudić je odlučio da se oglasi i u komentarima čestita Novom Pazaru ostanak u društvu najboljih.

"Čestitke za Novi Pazar! Ako Bog da iduće sezone još jači da budete", napisao je Dudić što je oduševilo navijače srbijanskog kluba.

Top Komentari

davide.azzurri
Ja konto pravi srbi podrzali palestince, zacudio se pravo. Kontam ipak ima nade za fasiste. Kad ono nase sandze
14 1
Husrefbeg22
Podrska Palestini iz Novopazarskog Sandzaka, koji je historijski dio BiH (okupiran u Drugom Balkanskom ratu 1913 od strane Srbije i Crne Gore).
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi