Obilježen početak rada sportskih terena u sklopu događaja „Ljeto na Vilsu“

Obilježen početak rada sportskih terena u sklopu događaja „Ljeto na Vilsu“

O. Lekić

Događaj "Ljeto na Vilsu" od sinoć je zvanično bogatiji za još zanimljivih sadržaja za cijelu porodicu. 

Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS, je uručio košarkašku loptu načelniku Općine Novo Sarajevo Hasanu Tanoviću, čime je zvanično obilježen početak rada sportskih terena za mali fudbal, košarku i odbojku na pijesku, koje je organizator "Ljeta na Vilsu", firma SDC iz Sarajeva, uz podršku Općine Novo Sarajevo i ostalih partnera, postavila. Tereni će sve do oktobra biti na raspolaganju posjetiocima „Ljeta na Vilsu“.

Na otvaranju sportskih terena učestvovali su članovi Omladinskog kluba Željezničar, Košarkaškog kluba „BBY“, Odbojkaškog kluba „Centar ORT“ i Udruženja "Život sa Down sindromom" iz Sarajeva. Poseban značaj događaju dali su i košarkaški reprezentativci BiH koji su dali podršku sportskim igrama na Vilsonovom uz prisustvo trenera Vedrana Bosnića i saradnika.

Tom prilikom, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić pozdravio je sve prisutne sportiste, brojne građane i zvanice, te im poželio ugodnu i lijepu noć na jednom od najljepših trenutno prostora na Vilsonovom šetalištu.

Večeras smo u prilici da vidimo neke nove momke i košarkaše, naše reprezentativce zajedno sa našim selektorom Vedranom Bosnićem, mojim dragim prijateljem, saradnikom iz reprezentacije gdje smo bili zajedno. Dragi moj načelniče Tanoviću, uručujem vam ovu košarkašku loptu sa željama da sve bude u dobru i da nam ova lopta uvijek ide u pravom smijeru, istakao je ministar Samir Avdić.

Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović.

Oglasi

- Zahvaljujem se organizatoru ove velike ljetne manifestacije na Vilsonovom šetalištu, svim partnerima, a večeras posebno ministru Avdiću i mladim sportistima što su svojim dolaskom uveličali otvaranje ovih mini sportskih terena. Nadam se da će Općina Novo Sarajevo postati ono što svi želimo, novi centar grada Sarajeva. Ova lopta će biti ovdje u našoj lijepoj bašti u „Beer Gardenu“ i svi oni koji žele da igraju tokom čitavog dana mogu koristiti tu loptu, kao i ostale terene. Ovaj prostor se smatra otvorenim od večeras, istakao je načelnik Tanović.

Nedim Lipa, generalni direktor SDC-a i član Upravnog odbora Fondacije „Sarajevo Navigator“, kazao je da su mini sportski kompleks željeli postaviti kako događaj „Ljeto na Vilsu“ ne bi bio sveden samo na zabavni dio za odrasle, nego kako bi ispričali priču koja je namijenjena za sve generacije, za one koji vole muziku, ali i za one koji vole sport.

Uz podršku firme Inlux koja je donirala prostor, uz pomoć firme Demus koja je donirala značajan iznos građevinskih radova, te uz veliku pomoć Općine Novo Sarajevo, bez čije podrške Općine sa novima načelnikom, profesorom Hasanom Tanovićem, koji je unio novu energiju i pokrenuo procese i svi ćemo biti svjedoci da će ti procesi biti sve brži i brži, mi evo večeras obilježavamo početak rada našeg mini sportskog kompleksa, koji će biti namijenjen svim građanima i posjetiocima Sarajeva u naredna tri mjeseca, koliko će trajati događaj „Ljeto na Vilsu“. Pozivamo sve građane i posjetioce Sarajeva da maksimalno iskoriste ovaj resurs. Naravno, svi ovi sadržaji su besplatni, zahvaljujući podršci naših partnera. Ono što bi mi voljeli vidjeti je da u naredna tri mjeseca svake noći bude kao što je večeras, da svakog dana i svake večeri ovi tereni budu maksimalno u funkciji i da služe na dobrobit građanima i posjetiteljima Sarajeva i da na taj način, kroz postavljanje ovih terena, damo doprinos sredini u kojoj živimo – kazao je Nedim Lipa.

Albina Šišić u ime firme „Demus“ je istakla da je zadovoljstvo biti dio pozitivne priče kao što je događaj “Ljeto na Vilsu”.

- Trudimo se da uz svoje poslovanje budemo društveno odgovorna kompanija i jedna od ključnih politika poslovanja MD group-a je briga o uposlenicima. Od male, porodične firme do grupacije koja zapošljava preko 200 radnika, MD group bilježi konstantan rast i razvoj. Grupaciju sada čini sedam kompanija: Mlinar, Pak centar (Nova Vita), Kapitals, Bosnainspekt, NovaCapital, Mobile Outfitters i Demus. S obzirom da smo i mi u MD grupaciji jedna velika porodica, vrlo rado smo podržali “Ljeto na Vilsu” - koncept zabave za cijelu porodicu na jednom mjestu i sa firmom Demus učestvovali u izgradnji sportskih terena. Naravno, najveću pažnju smo posvetili najmlađim i za njih dodatno obezbijedili igračke kako bi im uljepšali boravak i druženje tokom ljeta - rekla je Albina Šišić, marketing menadžer MD Group-a.

Podsjećamo, događaj „Ljeto na Vilsu“ održava se na parkingu između zgrada Elektroprivrede BiH i Hotela Novotel – Bristol, uz Vilsonovo šetalište (Fra Filipa Laštrića bb).

Događaj „Ljeto na Vilsu“ nastao je kao nastavak „Ljeta u parku – Hastahana“ (2018. i 2019. godina) i „Ljeta u Neumu“ (2020. godina), a koncipiran je da od juna do oktobra 2021. godine na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu ponudi sadržaje za čitave porodice, sve generacije.

U sklopu događaja već je postavljen „Carlsberg Beer Garden“, u kojem su se tokom trajanja nogometnog prvenstva EURO2021 gledale utakmice, a do kraja ljeta će u tom prostoru biti organizirani redovni muzički i brojni drugi zabavni programi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi