Objavljen jedan od posljednjih snimaka Emiliana Sale prije tragične smrti

Poginuo u avionskoj nesreći

Objavljen jedan od posljednjih snimaka Emiliana Sale prije tragične smrti

E. Čaušević

Argentinski napadač Emiliano Sala tragično je poginuo 21. januara 2019. godine u avionskoj nesreći.

Sala je nekoliko dana prije toga potpisao ugovor s Cardiffom i karijeru je trebao nastaviti u ovom klubu, ali nažalost to se nikada nije desilo. Argentinac se nakon potpisa ugovora vratio u Nantes kako bi se pozdravio sa saigračima i spakovao stvari za Cardiff.

Avion kojim je putovao iz Nantesa prema Cardiffu srušio se u Engleskom kanalu, a olupina u kojem je bilo Salino tijelo pronađena je na dnu mora 7. februara.

Ovim avionom upravljao je pilod Dave Ibbotson koji čak nije ni imao dozvolu da tada upravlja avionom. Istraga je zaključila da je upravo Ibbotson napravio nekoliko katastrofalnih propusta zbog čega se avion srušio, te su on i Sala smrtno stradali.

Jučer je Daily Mail objavio jedan od posljednjih zabilježenih videa Emiliana Sale prije pogibije. Video je snimljen tri dana prije tragične nesreće kada je Sala bio na potpisu ugovora.

Video nikada ranije nije objavljen, ali vlasnik istog odlučio je da ustupi Daily Mailu ovaj video jer je svjestan da je to jedan od posljednjih snimaka nesuđenog napadača Cardiffa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi