Šokantni rezultati: Emiliano Sala i David Ibbotson su bili otrovani

Stradali u tragičnom padu aviona

Šokantni rezultati: Emiliano Sala i David Ibbotson su bili otrovani

E. Čaušević

Početkom ove godine fudbalski svijet potresla je velika tragedijanakon što je u padu aviona poginuo argentinski napadač Emiliano Sala.

Sala je poginuo 21. januara ove godine, a njegovo tijelo pronađeno je tek nekoliko sedmica kasnije. Argentinac je samo nekoliko dana prije toga napustio Nantes i potpisao je za Cardiff, te je bio na putu prema Velsu nakon što se oprostio od bivših saigrača.

No, avion se srušio u Engleskom kanalu i ubrzo je potvrđeno da nema preživjelih. Pored Sale u avionu je bio i pilot David Ibbotson čije tijelo još uvijek nije pronađeno.

Sala je ukupan u Argentini, a na sahrani je bilo nekoliko hiljada ljuti. Međutim, istraga o padu aviona još uvijek traje jer se pokušava saznati zašto se avion srušio.

Ugledni Daily Mail objavio je danas šokantne informacije da su Sala i Ibbotson bili otrovani. Naime, u tijelu argentinskog napadača pronađen je veliki nivo ugljen monoksida. Pretpostavlja se da su obojica bili otrovani i da se avion zbog toga srušio.

Istražitelji su saopštili da se radi o izuzetno toksičnim razinama ugljen monoksida, a to može izazvati srčani udar ili nesvjesticu. Istražitelji vjeruju da je upravo to uzrog tragične nesreće, te da Ibbotson jednostavno nije mogao upravljati avionom jer nije bio pri svijesti.

Sada će fokus istrage biti na tome kako se toliki nivo ugljen monoksida našao u avionu. Također, potraga za tijelom pilota još uvijek traje, ali sve su manje šanse da će ono biti ikada pronađeno.

Top Komentari

Zgembo1921
Endine, čovječe, pa daj uzmi napiši tekst kako treba ili se ostavi pisanja članaka.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi