Objavljeni Beckhamovi e-mailovi, javnost šokirana

Skandal

Objavljeni Beckhamovi e-mailovi, javnost šokirana

E. Škorić

Njemački magazin De Spiegel objavio je e-mailove Davida Beckhama koji otkrivaju pravi razlog zbog kojeg se nekadašnji igrač Manchester Uniteda bavi humanitarnim radom.

Mreža istraživačkih novinara i njemački Der Spiegel su objavili navodne e-mailove u kojima 41-godišnji Beckham kritizira odbor za dijeljenje ordena Britanskog carstava i ljuti se kako nije nagrađen titulom viteza unatoč dugogodišnjem humanitarnim radom.

Navodno je upravo zbog tog priznanja Beckham odlučio da krene u dobrotvorni rad. 

"Članovi odbora su nezahvalni. Ne želim niže ordene. Ko o tome odlučuje??? Ako me ne prozovu vitezom, to je sramotno. Da sam Amerikanac, takvu titulu bih dobio još prije 10 godina. Katherine Jenkins je dobila Orden britanskog carstva za što? Zato što pjeva na ragbi utakmicama, posjećuje vojnike i uzima kokain", piše u jednom od mailove koje je David 2013. godine poslao PR menadžeru, Simonu Oliveiru.

"Ovo je samo razlog više da ove godine pojačamo rad s UNICEF-om te oružanim snagama i posvetimo se ostalim dobrotvornim zadrugama", piše u mailu kojeg je Oliveira poslao Beckhamovom agentu Davidu Gardneru.

"Napravit ćemo listu stvari koje treba učiniti za humanitarne svrhe kako bi se ljudima činio dobrim i kako bi ljudi vidjeli njegov rad umjesto da stalno čitaju koliko novca zarađuje ili koliko vrijedi njegov brend. Humanitarni rad je krucijalan i niko ne razumije koliko je to bitno za njegov biznis", navodi se u mailu Gardnera.

David je od UNICEF-a tražio više od 6000 funti da mu se otplati put na Filipine, gdje je posjetio djecu nakon tajfuna Hayiani, premda su mu sponzori osigurali privatni avion. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti