Olimpijci ruše rekord Heatrowa

Olimpijci ruše rekord Heatrowa

Najveći evropski aerodrom Heathrow u Londonu spreman je da danas, kada sportisti počinju da pristižu na olimpijske igre, obori sve rekorde po broju putnika, saopćeno je u Londonu.

Kako je najavljeno, danas će u London doputovati sportisti iz 50 zemalja i planirano je da kroz aerodrom prođe tačno 236.955 putnika, što je novi rekord u istoriji Heathrowa. Prethodni rekord postavljen je u julu prošle godine kada je na Heathrow sletjelo 233.562 putnika.
 
Organizatori igara u Londonu najavili su da će sportiste, zvaničnike i novinare na aerodromu dočekati oko 1.000 volontera, a povećan je i broj carinskih službenika kako bi se izbjegle gužve.

Tridesete ljetne olimpijske igre bit će održane od 27. jula do 12. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.