Organizatori morali zabraniti vruće Super Bowl reklame

Nisu baš za TV...

Organizatori morali zabraniti vruće Super Bowl reklame

Jublarni 50. Super Bowl je pripao Denver Broncosima koji su savladali Carolina Patntherse sa 24:10. 

Treba priznati da je to najveći sportski događaj na svijetu. Samo jedan susret je pratilo 190 miliona gledatelja, zaradilo se milijarde američkih dolara u jednoj noći, a cijene za ulaznice dostizale su cijenu do 20 hiljada dolara. 

Posebna priča su televizijske reklame. Informacije koje dolaze iz SAD-a govore da 30 sekundi košta pet miliona dolara i samo rijetki se uspiju pojaviti pred očima skoro pa 200 miliona gledatelja.

U nastavku vam donosimo reklame koje su kroz historiju izazvale najviše pažnje. Neke su, doduše, odbijene od strane organizazora Super Bowla jer su okarakterisane kao neprimjerene. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti