Ovogodišnji album za SP je potpuni promašaj
Čak 92 igrača ne idu na SP

Veliki broj fudbalera nije se našao na Mundijalu

Ovogodišnji album za SP je potpuni promašaj

M. Šljivak

Selektori reprezentacija koje su se plasirale na Svjetsko prvenstvo napravili su nekoliko velikih iznenađenja, pa tako u Rusiji nećemo gledati igrače poput Leroyja Sanea, Maura Icardija, Alvara Morate...

Izbor selektora napravio je veliki problem za kolekcionare sličica. Kompanija Panini je pogodila samo pet cijelih ekipa, a čak 92 fudbalera koje su stavili u album Rusija 2018 neće se naći na Mundijalu.

Od nacionalnih timova kojima su svi igrači iz albuma na Svjetskom prvenstvu je pet selekcija. To su Senegal, Panama, Švedska, Meksiko i Peru.

Od naših susjeda promašili su čak petoricu srpskih fudbalera. U albumu su Matija Nastasić, Nikola Maksimović, Jagoš Vuković, Nemanja Gudelj i Mijat Gaćinović, ali njih nećemi gledati u Rusiji.

Sa druge strane kod Hrvata su promašili dvojicu i to Marka Roga, te Marija Pašalića.

Pored Srbije u vrhu po broju "promašaja" su još, Urugvajci, Rusi, Francuzi i Tunižani sa po pet fudbalera, Saudijci nisu poveli šestoricu, a selektor Južne Koreje se pobrinuo da album ispadne smiješan kada je njegov tim u pitanju jer na SP ne vodi čak sedam igrača koji su našli svoje mjesto u albumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi