Preminuo legendarni Pane Škrbić

U Zenici

Preminuo legendarni Pane Škrbić

Eldar Ganibegović

U Zenici je nakon teške bolesti jučer preminuo legendarni Pane Škrbić. 

Rođen je 1943. godine u Glamoču. S 23 godine je bio najmlađi predsjednik Općine Bugojno.

Krajem 70-ih godina dolazi u Zenicu gdje je i umro. Što se sporta tiče, bio je direktor NK Čelik i predsjednik RK Čelik.

Objavu mu je posvetio i Rukometni savez Bosne i Hercegovine:

Zauvijek nas je napustio Pane Škrbić. U svijetu sporta i menadžmenta itekako poznato ime i sigurno je da će Pane da živi kroz sve ono što je učinio kako za lokalne zajednice i svoju Zenicu, tako i za cijelu BiH. Škrbić je bio istaknuti borac za sport, te ostavio neizbrisiv trag za svijet rukometa. Dobitnik je brojnih priznanja među kojima je i “Ambasador znanja” koju je primilo ukupno 15 osoba iz Evrope, Azije i SAD-a.

Mi ga sigurno nećemo zaboraviti. Pane, počivajte u miru i hvala za sve što ste učinili za sport i rukomet."

Zauvijek nas je napustio Pane Škrbić. U svijetu sporta i menadžmenta itekako poznato ime i sigurno je da će Pane da živi...

Posted by Rukometni savez BiH on Monday, March 11, 2024

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi