U Čeliku vjeruju da su kvalitetniji od gradskog rivala Čelik-Juniora
Pane Škrbić i Seldin Rizvanović imaju za cilj da RK Čelik u skorije vrijeme bude stabilan član Premijer lige, kao što je i bio slučaj do prije par sezona

Gradski rukometni derbi za historiju

U Čeliku vjeruju da su kvalitetniji od gradskog rivala Čelik-Juniora

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Narednog vikenda u Zenici će po prvi put u historiji biti odigran gradski derbi između ŠR „Čelik-Junior“ i RK „Čelik“.

Biće ovo sigurno duel, koji će privući veliki broj ljubitelja rukometa u Zenici. Rukometaši Čelika nakon pobjede u prošlom kolu pripremaju se za posljednji duel u prvom dijelu sezone, a prema riječima trenera Seldina Rizvanovića, nema neke pretjerane euforije pred naredni duel.

„Ni u subotu ne dolazi u obzir ništa drugo osim naše pobjede. Bolja smo ekipa od naših protivnika, imamo dužu klupu, bolje smo pripremljen tim i mi idemo na tri boda. Nema nikakve euforije u našem timu pred tu utakmicu. Posmatramo to kao i svaku drugu utakmicu, igrači jednog i drugog tima se dobro poznaju, ”raja” su i to može samo da doprinese sportskom nadmetanju dvije momčadi“, kazao je Rizvanović.

Predsjednik kluba Pane Škrbić je nezadovoljan rezultatima u ovoj sezoni, ali ističe da je se klub stabilizirao, te da za dalji iskorak treba veća pomoć Gradskih vlasti.

„Mi smo se u Upravi kluba i sinoć na sastanku s igračima dogovorili da odmah nakon utakmice posljednjeg prvenstvenog kola na svim nivoima Kluba napravimo kompletnu analizu protekle sezone i da utvrdimo pravce daljeg djelovanja RK Čelika. Ja smatram da je u proteklom prvenstvu došlo do dalje stabilizacije i jačanja organizacije kluba, da smo stvorili sjajan i homogen tim u kome igra svih 16 igrača koji istrče na teren, da se u Klubu radi kao da je u pitanju profesionalni pogon, ali ipak, ostvareni sportski rezultati nisu najbolji. Treći smo na tabeli, nakon Krivaje i Slobode, čime nismo zadovoljni. S malo više sportske sreće mogli smo biti i prvi na tabeli. Ali na proljeće je drugo poluvrijeme, što nam daje šansu da u proljeće nastavimo borbu za prvo mjesto. Ja sam siguran da RK Čelik to može, ali da sve zavisi od toga hoće li Gradska uprava i Gradonačelnik zadržati stav zauzet prije početka ove prvenstvene sezone: da se RK Čelik podržava od strane Grada, da se bori za Premijer ligu i Evropu. Ako ta podrška izostane sve opcije su otvorene. Što se Čelika tiče, mi smo spremni na proljeće dati maksimum i ostvariti cilj!”, kaže Škrbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi