Kraj fudbalske legende mnogi samo prođu na ulici jer ni ne slute o kome se radi
Foto - Instagram

Legendarna ljevica

Kraj fudbalske legende mnogi samo prođu na ulici jer ni ne slute o kome se radi

M. Šljivak

Jedan od momaka koji su obilježili početne godine fudbala u samostalnoj Češkoj je bez dileme Patrik Berger.

Česi su tokom 90-ih godina prošlog stoljeća imali jednu od najjačih selekcija Evrope. Igrali su finale Evropskog prvenstva 1996. godine gdje su nesretno poraženi od Njemačke (2:1), a važan kotač u igri ove selekcije bio je čuveni Patrik Berger.

Patrik je važio za jednog od najboljih ofanzivnih veznjaka Starog kontinenta. Bio je prepoznatljiv po razornom šutu lijevom nogom i zabio je brojne spektakularne golove.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSBwUcaou-2/?hl=en[/instagram]

Najbolje godine karijere Berger je proveo u Slaviji, Borussiji iz Dortmunda i Liverpoolu. Na Anfieldu se najviše zadržao (1996-2003), a zatim je zbog brojnih povreda došlo do pada u karijeri. Portsmouth, Aston Villa, Stoke, pa ni Sparta više nisu mogli podići nivo njegove igre i Berger se povukao 2010. godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTm8sMWolIt/?hl=en[/instagram]

Oglasi

Od odlaska u penziju odlučio se maksimalno posvetiti porodici. Duga kosa odavno je postala prošlost, a dijelove iz novog života često podijeli na društvenim mrežama.

Gotovo niko Bergera ne bi prepoznao na ulici. Njegov izgled se poprilično promijenio, ali je zadržao dobru formu zahvaljujući ribolovu, alpinizmu i igranju amaterskih utakmica u nižem rangu češkog fudbala.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cbzxt4TsVei/?hl=en[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CESMUeVhxWy/?hl=en[/instagram]

Iako je rijetko u javnosti Berger se nije odrekao fudbala. Na Anfieldu je jako često, igra za legende Liverpoola, a do prije nekoliko godina danas 48-godišnjak je igrao na amaterskom nivou u Češkoj.

Oglasi

Ipak, mnogo je više posvećen uživanju u životu. Odlučio je nadoknaditi apsolutno sve što je propustio tokom profesionalne karijere i svaka njegova minuta je maksimalno ispunjena.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CgZu5UbomL3/?hl=en[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfRGizZoy3v/?hl=en[/instagram]

Priroda je ono u čemu najviše uživa. Pogotovo se to odnosi na ribolov. Tamo ga često mogu sresti, ali rijetko ko može 'iz prve' shvatiti da je ispred njih legendarni fudbaler.

Berger je nakon okončanja karijere odlučio živjeti punim plućima i to mu itekako ide od ruke.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi