Patriotski modni dodaci neizostavni u Rio de Janeiru

Prezentacija država na Igrama u Riju

Patriotski modni dodaci neizostavni u Rio de Janeiru

Edmir Škorić

Takmičarke iz čitavog svijeta u Rio su došle s namjerom da osvoje medalje, a također su željele da pokažu koliko vole svoje domovine.

Kanadska odbojkašica Heather Bansley je to uradila tako što je nokte nalakirala u boje zastave. Iscrtala je javorov list, što je simbol Kanade.

Simone Biles, američka gimnastičarka, osvojila je nekoliko medalja u Riju, a svoj patriotizam je pokazala također na noktima, ali i šnalom u kosi.

Slavna američka teniserka Serena Williams je u Brazilu kao i njena sunarodnjakinja imala ukras na kosi u bojama američke zastave, kao i nalakirane lokte. To joj nije puno donijelo sreće, pošto je ispala već u prvom kolu.

Doaa Elghobashy, Egipćanka, koja je učestvovala u odbojci na pijesku, imala je dugu majicu i hlače umjesto bikinija, a nokte je ukrasila u boje zastave. 

Kerry Walsh Jennings, američka odbojkašica, koristila je medicinski dodatak na kojem je pisalo "USA". 

Shelly-Ann Fraser je otišla malo dalje, pa je kosu obojila u boje Jamajke. Ona je nosila zastavu Jamajke na otvaranju Oi.

Biciklistkinja Jinjie Gong je Kinu predstavljala zanimljivim izborom kacige, dok je holandska odbojkašica Jantine van der Vlist, kao i mnoge druge takmičarke, na noktima iskazala patriotizam.

Američke plivačice Missy Franklin i Madeline Dirado su također posjetile manikura i 'sredile' nokte na rukama. Svaka od njih imala je za cilj da predstavi na najbolji način svoju zemlju i mnoge su u tome uspjele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi