Rio 2016: Pogrešno skretanje ga koštalo života

GPS odveo policajce na pogrešnu stranu

Rio 2016: Pogrešno skretanje ga koštalo života

Endin Čaušević

Jedan policajac sinoć je ubijen u Rio de Janeiru nakon što je slučajno napravio pogrešno skretanje.

Naime, trojica policajaca koja su radila kao osiguranje na Olimpijskim igrama u Riju sinoć su napadnuti u jednoj od ulica ovog brazilskog grada. Oni su išli prema aerodromu, ali su koristili GPS nakon čega su skrenuli u pogrešnu ulicu.

Ubrzo nakon toga otvorena je paljba na njihovo vozilo, a jedan od policajaca je smrtno stradao. Njegove kolege su prošle sa lakšim povredama, te su ubrzo pozvali hitnu pomoć. Ipak, nisu uspjeli spasiti svog kolegu koji je preminuo na licu mjesta.

Podsjećamo, više od 85.000 policajaca je angažovano na osiguravanju Olimpijskih igara u Riju što je duplo više od broja policajaca u Londonu prije četiri godine. Ipak, ova dešavanja ponovo su dokazala koliko su opasne ulice u ovom brazilskom gradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti