Pojavio se Peleov video iz bolnice koji tjera suze na oči svakog čovjeka koji voli fudbal

Nije u dobrom zdravstvenom stanju

Pojavio se Peleov video iz bolnice koji tjera suze na oči svakog čovjeka koji voli fudbal

Endin Čaušević
Teme:

Legendarni brazilski fudbaler Pele već nekoliko sedmica nalazi se u bolnici nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje, a sada se pokazao i video koji najbolje pokazuje da se Brazilac zaista ne osjeća dobro.

Poznato je da Pele već neko vrijeme vodi bitku s rakom debelog crijeva, a nedavno se njegovo stanje drastično pogoršalo jer je tijelo prestalo reagovati na tretmane hemoterapije.

Pele je završio u bolnici prije dvije sedmice i mnogi su se već tada bojali da je izgubio bitku s ovom opakom bolešću, ali je Brazilac uspio koliko-toliko da se oporavi.

Nadao se da će biti otpušten iz bolnice i Božić provesti u svom domu s porodicom, ali se to nažalost neće desiti jer njegovo zdravstveno stanje nije dovoljno dobro da napusti bolnicu.

Sinoć se njegova kćerka Kely ponovo oglasila i potvrdila je da će Pele ostati u bolnici jer je rak nažalost napredovao.

Ovaj 82-godišnjak je zbog toga bio primoran da otkaže božićnu zabavu koju je planirao u svom domu i nažalost praznike koji su pred nama će dočekati u bolničkom krevetu.

Oglasi

"Naša proslava Božića je otkazana. Odlučili smo tako u dogovoru s liječnicima iz nekoliko razloga. Bilo bi bolje da ostanemo svi zajedno i da vjerujemo u pomoć koju nam pružaju liječnici. Kao i uvijek, zahvalni smo vam za ljubav i podršku koju nam pružate ovdje u Brazilu i širom svijeta. Vaša mu podrška puno znači, znamo da nismo sami. Svima želimo da u zdravlju i veselju provedu Božićne praznike", poručila je Peleova kćerka.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmcPP-0JIYC/[/instagram]

Međutim, ono što je posebno zabrinulo javnost jeste video koji je snimljen u bolnici Albert Einstein i na kojem se vidi Pele.

Ovo je prvi video legendarnog fudbalera nakon što je prije nekoliko sedmica primljen u bolnicu i nažalost najbolje pokazuje da se Pele ne nalazi u najboljem zdravstvenom stanju.

Na videu se vidi kako Pele radi vježbe tokom terapije, ali i pokazuje koliko se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo u prethodnih nekoliko sedmica.

Ipak, jasno je da ni Pele ne odustaje od ove teške borbe tako lako i da se maksimalno bori da izađe na kraju kao pobjednik što mu sigurno svi od srca zaista želimo.

Top Komentari

a1ska
Jee bas mi tjera suze na oci. Nevjerovatno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti