Zgodna plavuša je razlog najveće senzacije: "Srećom, ovaj put je bila tu"

Magdeburgova amajlija

Zgodna plavuša je razlog najveće senzacije: "Srećom, ovaj put je bila tu"

E. Škorić

Rukometaši Magdeburga senzacionalno su izborili veliko finale Lige prvaka u rukometu nakon što su danas u polufinalu pobijedili Barcelonu.

Viđena je nevjerovatna rukometna utakmica u prvom polufinalu Final Foura u njemačkom Kelnu. Magdeburg je konstantno bio u vodstvu, ali Barca se vraćala, a nakon velike drame završeno je neriješeno (31:31). U produžecima su Nijemci imatli u nekoliko navrata +2, alli je bilo 38:38 na kraju dodatnih 10 minuta igre.

Uslijedila je drama i u penaliam, ali Barcini igrači su bili očajni i na kraju su ostali bez finala, dok će Magdeburg danas nakon meča PSG - Kielce saznati svog protivnika u borbi za titulu evropskog prvaka.

Kay Smits (26) je apsolutni junak Magdeburga sa 11 pogodaka. Nizozemac je inače sa 201 golom najbolji strijelac Magdeburga.

No, Magdeburgovom amajlijom smatra se njegova djevojka Pernille.

Oglasi

“Srećom, ovaj put je tu. Sljedeći ponedjeljak ponovo ima ispite u Danskoj, ali srećom uspjeli smo isplanirati put tako da se s mojim bratom i majkom vraća u Dansku u nedjelju navečer odmah nakon finala", izjavio je Smits.

Njih dvoje zajedno su godinu dana. Pernille je izostala s finala kupa u aprilu zbog ispita, da bi bez plavuše Smits i društvo izgubili od Rhein-Neckar Lowena. Smits je promašio zadnji penal u regularnom vremenu.

Sada kada je Pernille ponovo tu, Smits briljira, a Magdeburg će uz takvu podršku imati objektivne šanse da po četvrti put osvoji ovaj trofej i prvi put od 2002. godine. Prethodno su osvajali 1978. i 1981. godine.

Oglasi

Pernille je u vezi sa Smitsom oko godinu dana, a ono što je evidentno je da je riječ o jako lijepoj, zgodnoj i očito sretnoj djevojci.

Oglasi

Najnovije vijesti