Senzacija u Kelnu: Barcelona eliminisana u polufinalu Lige prvaka nakon velike rukometne drame!

Sjajno prvo polufinale Lige prvaka u rukometu

Senzacija u Kelnu: Barcelona eliminisana u polufinalu Lige prvaka nakon velike rukometne drame!

E. Oštraković

Fenomenalnu utakmicu u okviru prvog polufinala Lige prvaka u rukometu odigrali su Magdeburg i Barcelona, a senzaciju je napravila ekipa iz Njemačke. Izborili su prvo produžetke, a zatim i penale, onda su slavili sa 40:39.

Naime, Barcelona je naravno bila apsolutni favorit protiv Magdeburga, ali nije se ekipa iz Njemačke predavala, te su na kraju napravili ogromno iznenađenje.

Od prve minute igralo se gol za gol, te Magdeburg nije dao priliku da se Barcelona odlijepi, iako su Španci bili u konstantnom vodstvu.

Ne samo da Magdeburg nije dao Barceloni da se odvoji rezultatski, nego su u nekim navratima imali čak i vodstvo u prvom poluvremenu.

Prvo vodstvo od dva razlike za Barcelonu viđeno je tek pri rezutlatu 13:11, ali se ubrzo Magdeburg vraća na 15:15.

Do kraja prvog poluvremena Barcelona je napravila seriju od 3:0, ali se na odmor otišlo sa njihovim vodstvom od 18:16.

Oglasi

Očekivalo se da će u drugom poluvremenu Barcelona rutinski odraditi ovo polufinale, ali Magdeburg im je itekako zagorčao život.

Vratila se ekipa iz Njemačke na 22:22, a zatim su stigli do prednsoti od 24:22, što je bio šok za igrače i navijače Barcelone.

Od tog trenutka sve do 56. minute Magdeburg je održavao gol prednosti, ali Barcelona četiri minute prije kraja ima prednost od 30:29.

Magdeburg je uspio da se vrati na 30:30, a Barcelona odmah stiže do 31:30. Ipak, Magdeburg je stigao do 31:31, a onda su se na fenomenalan način odbranili u u posljednjih nekoliko sekundi i izborili produžetak.

U produžetku su dosta bolji bili igrači Magdeburga, koji dolaze do vodstva od dva razlike. Bilo je prvo 36:34, a zatim i 37:36, ali nije se ni Barcelona predavala, te su na sve načine pokušavali da dođu do poravnanja. 

Na kraju su pobjednika i prvog finalistu odlučili penali, a bolje se snašla ekipa ekipa Magdeburga koja je prošla u finale i to nakon što su čak četiri penala promašili igrači Barcelone.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Slavili sa 40:39?! A ovi drugi tugovali poslije 40:39. Nigdje pobjede i poraza.
0 0
zure28
Fantastičan meč. Svaka časti Barci i Magdeu.Ne može treći put zaredom titula prvaka europe. Vratiti će se Barca jača nego ikada. Navijam za Magde da osvoji. Rukomet je prelijepa igra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi