Pet najžešćih sukoba među saigračima na fudbalskim terenima
Foto: EPA

Oni su žestoki momci

Pet najžešćih sukoba među saigračima na fudbalskim terenima

Midhat Šljivak

Iako se u fudbalu već godinama unazad fair play spominje kao najvažniji dio igre, na terenima širom svijeta često nema fair playa.

Obračuni među fudbalerima su itekako česti, a iako su rjeđe prisutni dueli među saigračima i oni se često događaju.

Ovo su neki od najžešćih sukoba među saigračima...

5. Mario Balotelli - Aleksandar Kolarov

Na petoj poziciji je sukob Marija Balotellija i Aleksandra Kolarova oko izvođenja slobodnog udarca u susretu sa Sunderlandom. Na kraju je pobijedio Kolarov.

4. Bruce Grobberaal - Steve McManaman

Žestok okršaj golmana Liverpoola Brucea Grobbelaara i tada 19-godišnje zvijezde Redsa Steve McManamana. Grobbelaar je nasrnuo na McManamana koji mu nije ostao dužan.

3. Emmanuel Adebayor - Nicklas Bendtner

Adebayor i Bendtner su imali žestok verbalni duel u porazu od Tottenhama 2008. godine. Pale su teške riječi, a Arsenal je u ovom susretu doživio katastrofu (4:1).



 2. Benoit Assou-Ekkoto - Benjamin Moukandjo

 Poraz od Hrvatske (4:0) teško je pao Kameruncima, pa su se Benoit Assou-Ekkoto i Benjamin Moukandjo obračunali na terenu tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

1. Lee Bowyer - Kieron Dyer

Dvojac Newcastlea Lee Bowyer i Kieron Dyer potukao se na terenu 2005. godine u susretu protiv Aston Ville. Bowyer je napao Dyera jer mu nije dodao loptu, a obojica su dobili žestoke kazne zbog tuče na terenu. Naravno, obojica su isključeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.