Pijani Tyson je umalo prebio Jordana: Znam da si je*** moju kučku, meni možeš priznati...

Napravio pravi haos

Pijani Tyson je umalo prebio Jordana: Znam da si je*** moju kučku, meni možeš priznati...

Midhat Šljivak

Mike Tyson i Michael Jordan bili su glavna tema u svjetskim medijima tokom osamdesetih i devedestih godina prošlog stoljeća.

Jordan je Bullse vodio do šest naslova prvaka NBA lige u 90-im, a Tyson je u tim trenucima imao teške životne trenutke, boravio je u zatvoru zbog silovanja, ali su njegovi mečevi privlačili veliku pažnju. Ipak, 1986. godine je postao najmlađi šampion svijeta svih vremena i stekao je veliku popularnost.

Jednom prilikom Tyson je bio spreman da prebije Jordana, a otkrio je to njegov bivši menadžer Rory Holloway u knjizi o Iron Mikeu.

Tyson i Jordan su bili među pozvanim na rođendan NFL igrač Richarda Denta, a kompletna nas priča vodi u daleku 1988. godinu. Mike je s Jordanom 'zakuhao' zbog Robin Givens, bivše Tysonove supruge koja je ranije izlazila i s Michaelom.

"Mike Tyson je sjedio i pio svoje omiljeno piće, a kada se napije, njegovi istinski osjećaji izlaze iz njega. Konobarima sam rekao da mu sipaju vodu jer sam vidio prema čemu sve vodi jer je Mike buljio ka stolu gdje je sjedio Michel Jordan", otkriva Holloway i nastavlja:

"Dobacio je Michaelu: Hej, misliš da sam glup? Znam da si je*** onu moju kučku. Jordan izgledao kao da je vidio duha, a Mike je nastavio: Znam da si petljao s njom. Meni možeš reći".

Nije tu Holloway završio.

"Jordan je očito samo želio pobjeći. Nije želio da učestvuje u ovom, a Tyson se okrenuo prema Ditki (NFL treneru) i njega je krenuo provocirati.

"Misliš da te se neko boji? Zašto stalno izgovaraš ta rasistička sranja?", a zatim se okrenuo Dentu i poručio mu: Svi se plašite ovog prokletog bijelca? On je niko i ništa. Samo tako ćete ga pustiti da se ponaša kako želi?", upitao je Mike.

Holloway je zatim zaključio ovu priču.

"Bio je to cirkus, pravi cirkus. Don King je pokušao da promijeni temu, ja i John smo pokušali da smirimo Mikea. On je govorio da će isprašiti dupe Jordanu. Tog dana mu ne bi mogao pobjeći jer je bio elegantan, ne bi mogao brzo trčati", zaključio je Tysonov nekadašnji menadžer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi