Jordanov menadžer otkrio nestvarne cifre: Odbio je 100 miliona dolara za dva sata
Foto - EPA

Falk o Jordanu

Jordanov menadžer otkrio nestvarne cifre: Odbio je 100 miliona dolara za dva sata

Midhat Šljivak

Michael Jordan je jedan od rijetkih sportista koji je uspio da zaradi više od milijardu dolara.

Najbolji košarkaš svih vremena 'težak' je 2,1 milijardu dolara, pa mu nije problem da odbije zaista nevjerovatne ponude koje mu svakodnevno stižu iz svih dijelova svijeta.

Njegov agent David Falk otkrio je zaista nevjerovatne priče o poslovima koje je Jordan odbio. Išao je tako dalko da je odbio 100 miliona dolara za dva sata.

"Odbio je da se pojavi u na turniru u golfu tokom predsezone u Aziji. Neka žena je dala ponudu od sedam miliona dolara da odigra turnir tog dana. Odbio je", rekao je Falk i zatim je otkrio nevjerovatnu priču:

"Prije tri godine sam mu donio dogovor od 100 miliona dolara. Sve što je trebalo je da se pojavi dva sata u programu kako bi ispred sebe potvrdio saradnju. I to je odbio", istakao je Falk.

Jordan na godišnjem nivou prema informacijama Forbesa zarađuje više od 120 miliona dolara samo od saradnje s Nikeom, a pored ovog proizvođača sportske opreme ima zaradu od oko 15-ak miliona dolara od ostalih poslova.

Michael je vlasnik NBA kluba Charlotte Hornetsa, a tokom igračkih dana u Chicago Bullsima dosta sponzorskog novca su mu davali brendovi poput Coca Cole, McDonaldsa i mnogih drugih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi