Pogledajte kako se tuče čovjek koji će čuvati Ronalda u Rusiji

MMA borac se brine o najboljem igraču svijeta

Pogledajte kako se tuče čovjek koji će čuvati Ronalda u Rusiji

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo neće ništa prepuštati slučaju tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji. Obzirom da je ISIL ozbiljno zaprijetio njemu i Messiju, Ronaldo je odlučio da u Rusiju vodi 'pojačanja'.

Portugalac je poznat po tome što itekako vodi računa o svojoj sigurnosti, a na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ga je čuvalo nevjerovatnih 50 zaštitara te je uz njih bio i poznati K1 borac Badr Hari.

Čini se kako će ovog puta biti mnogo manje ljudi koji će voditi računa o njegovoj sigurnosti, a u prvom planu je njegov dugogodišnji tjelohranitelj, Goncalo Salgado. On prati Ronalda na većini utakmica i tokom javnih događaja, a privatno su veoma dobri prijatelji.

Inače, radi se o MMA borcu koji je daleko poznatiji po tome što čuva Ronalda, nego po svojoj karijeri. Jako je malo dostupnih informacija o njegovoj karijeri, a jedna od rijetkih je da je pobijedio pet profesionalnih mečeva u superteškoj kategoriji te je izgubio dva između 2006. i 2011. godine. Inače, visok je oko 190 cm i težak oko 140 kg. Njemu posao privatnog zaštitara nije toliko stran obzirom da je ranije čuvao profesionalne surfere Kellyja Slatera i Gabriela Medina. U video prilogu možete pogledati neke od profesionalnih mečeva pomenutog MMA borca. 

Inače, osim Salgada, Ronalda će u Rusiji čuvati i bivši vojni specijalac Nuno Marekos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi