Pojavila se fotografija ikone fudbala: Plava kosa je još uvijek tu, ali droga je već uzela maha

Caniggia ponovo u centru pažnje

Pojavila se fotografija ikone fudbala: Plava kosa je još uvijek tu, ali droga je već uzela maha

Endin Čaušević

Claudio Caniggia sigurno je jedan od najvećih ikona u svijetu fudbala, a o tome kako je izgledala njegova karijera zaista se može snimiti film.

Caniggia je ponikao u River Plateu i bio je jedan od najtalentovanijih igrača Argentine. Uspio je brzo da dođe do reprezentacije gdje je za kratko vrijeme postao jedan od najboljih prijatelja Diega Maradone.

Međutim, iako je na terenu radio fantastične stvari van njega karijeru su mu obilježili razni skandali. Poznato je koliko je ovaj legendarni fudbaler volio drogu, te je redovno "padao" na doping testovima.

I kada je završio karijeru stil života ovog plavokosog fudbalera se nije promijenio, te i danas je često u centru skandala. Caniggia se prethodnih godina ponovo odao drogi i trošenju novca na prostitutke. Brak sa Mariannom Nannis s kojom je bio preko 30 godina je i zvanično završen.

Caniggia je sada u ljubavnoj vezi s brazilskom manekenkom Sofijom Bonelli koja također voli nešto skandalozniji način života, a to legendarnom 53-godišnjem fudbaleru očito itekako odgovara.

Prije nekoliko dana pojavila se i fotografija ovog para u argentinskim medijima na kojoj se vidi da Caniggia nije baš pri sebi, odnosno da nije trijezan. Plava duga kosa je još uvijek tu, ali jasno je da su godine i korištenje raznih narkotika već počeli uzimati maha kod legendarnog Argentinca.

Sofía Bonelli y Claudio Caniggia al Bailando 2020?

Kao što smo već spomenuli Caniggia je ponikao u Riveru, a poznato je i po tome što je kasnije s Maradonom igrao za najvećeg rivala Bocu Juniors što mu nikada nije oprošteno. U karijeri je još igrao za Veronu, Atalantu, Romu, Benficu, Dundee, Rangers, Faycal Kawari, Al Arabi i Wembley.

Top Komentari

Kadic2222
Nidje veze,izgleda čak i odlično za 53 godine.Objavi Causevicu svoju sliku i godine pa da komentarisemo hahaha
13 0
PeppermintSA
Covjek skroz normala izgleda, ne budali Causevicu
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi