Porodica 'Malog Messija' pobjegla iz Afganistana

Zbog prijetnji dječaku

Porodica 'Malog Messija' pobjegla iz Afganistana

Sigurno se sjećate dječaka po imenu Murtaza Ahmadi, čija je fotografija u dresu Lionela Messija napravljenom od najlonske kese dirnula svijet.

Dječak iz Afganistana je uspio stupiti u kontakt s Messijem koji mu je poslao svoj dres, ali su s vremenom naišli i problemi.

Roditelji sada već planetarno popularnog Murtaze su počeli dobijati prijetnje da će njihov sin biti kidnapovan. Kako je rekao njegov otac Mohammed Arif, život im je "postao bijedan" i zbog toga su se odlučili na napuštanje Afganistana.

Porodica Ahmadi je preselila u pakinstansku Quettu u nadi da će u ovom gradu izgraditi bolji život i pobjeći od neočekivanih problema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi