Posljednji udarac za Adama Johnsona

Englez dotakao dno

Posljednji udarac za Adama Johnsona

Engleski fudbaler Adam Johson morat će šest godina provesti iza rešetaka nakon što mu je odbijena žalba. 

Sud u Bretfordu je zbog afere sa maloljetnicom proglasio Johnsona krivim, a iako je priznao da je 15-godišnju djevojčicu navodio na seksualne aktivnosti, demantovao je da je došlo do istih. 

The Guardian piše kako je Johnsonu odbijena žalba na kaznu od šest godina zatvora, a razočarenje zbog takve odluke nije skrivala ni njegova sestra koja se oglasila na društvenoj mreži Twitter.

"Razočarana sam da je sudija odbacio žalbu mog brata. Uvjerena sam da me takve stvari čine još jačom i nikada neću odustati", napisala je Faye Johnson. 

Johnson je zbog skandala bio dobio otkaz u Sunderlandu, a vrijedi podsjetiti da je tokom karijere još igrao za Manchester City, Middlesbrough, Leeds United i Watford. Jedno vrijeme je bio i reprezentativac Engleske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi