Potukli se juniori Benfice i Porta

Veliki rivalitet

Potukli se juniori Benfice i Porta

Edmir Škorić

Između Porta i Benfice oduvijek vlada veliki rivalitet u Portugalu. Toliko da su se potukli i juniori tih klubova...

Naime, u nedjelju su juniori Porta i Benfice odigrali prvenstvenu utakmicu, a za naslov je gostima iz Lisabona bio dovoljan i bod.

Porto je prvi poveo preko Pelea u 60. minuti, da bi u samoj završnici Goncalo Guedes pogodio iz slobodnjaka za poravnanje i na kraju slavlje mladih nada Benfice. Nakon posljedjeg sudijskog zvižduka, poslije više od pet minuta nadoknade, došlo je do žestokih fizičkih obračuna između igrača.

Podsjetimo da su u seniorskoj kategoriji slavili nogometaši Porta, dok je Benfica izgubila sve trofeje. Osim naslova portugalskog prvaka, ostali su i bez Kupa, te Europske lige, gdje su u finalima poraženi od Guimaraesa, odnosno Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.