Poznat identitet djevojke koja je optužila Neymara za silovanje

Brazilska glumica i model traži svoja prava

Poznat identitet djevojke koja je optužila Neymara za silovanje

Midhat Šljivak
Teme:

Brazilac Neymar prolazi kroz težak životni period.

Najskuplji fudbaler svijeta se suočava sa optužbama za silovanje, a navodno je Brazilac nakon svega u jako teškom psihičkom stanju.

Ona tvrdi da je do Neymara došla putem Instagrama. Nakon kraćeg dopisivanja, dogovorili su se da ona dođe u Pariz, kako bi se upoznali.

To se i dogodilo. Nesretna žena je došla u Pariz, odsjela je u hotelu, a Neymar je oko osam sati navečer došao potpuno pijan.

Nakon što su razmijenili nježnosti, Brazilac je agresivno krenuo na nju i potom ju je silovao. Vratila se u Brazil dva dana kasnije, a tvdi da je bila emocionalno potrešena i da nije imala hrabrosti da ranije prijavi slučaj.

View this post on Instagram

A post shared by Najila Trindade (@najila_trindade_cr) on

Brazilski napadač ubrzo je putem Instagrama odgovorio djevojci, te je prikazao dijelove razgovora i fotografije koje mu je dotična slala dok je bila u donjem rublju.

"Od sada ću iznijeti sve, sve naše trenutke, koji su intimni, ali potrebno je otvoriti i razotkriti kako bi se dokazalo da se ništa nije dogodilo", kazao je Neymar .

View this post on Instagram

#najila #najila #najilatrindade

A post shared by Najila Trindade (@najila_trindade_cr) on

"Ono što se dogodilo toga dana bio je odnos između muškarca i žene u četiri zida, nešto što se događa u svim parovima. Sutradan se ništa nije dogodilo, nastavili smo razmjenjivati poruke", nastavio je.

"Optužen sam za silovanje. To je teška riječ. Iznenadilo me. To je vrlo loše i vrlo tužno kad to čujem, jer ko me poznaje zna moj karakter i moj integritet, zna da ja nikada ne bih učinio tako nešto", tvrdi napadač PSG-a.

"Bila je to zamka i na kraju sam pao, ali neka ovo sada bude lekcija. Posoje ljudi koji žele iskoristiti iznudom i to je tužno i bolno", komentarisoa je.

Među intimnim porukama koje je objavio nogometaš i koje datiraju od marta do maja, postoji nekoliko intimnih fotografija žene koja ga je prijavila za silovanje i razgovori koje su imali u pisanom obliku.

Brazilski mediji su nakon svega otkrili i identitet djevojke. To je 21-godišnji model Najila Trindade, koja je objavila i tragove nasilja.

UOL Easporte je objavio i dokument s medicinskim izvještajem od 21. maja, dakle šest dana kasnije od navodnog silovanja, prema kojem se čini kako je žena bila izložena torturi, a na njenim nogama i stražnjici uočene su velike modrice.

Također, navodi se da je djevojka imala probleme sa želucem, gubitak težine i simptome postraumatskog stresa.