Poznati pjevač branio osuđene Grobare i izvrijeđao ubijenog navijača

Govorio o slučaju "Brice Taton"

Poznati pjevač branio osuđene Grobare i izvrijeđao ubijenog navijača

M. Šljivak

Poznati srpski pjevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, stao je u odbranu navijača Partizana koji su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva navijača francuskog Toulousea Bricea Tatona 2009. godine.

Taton je pretučen u centru Bograda 17. septembra, da bi 12 dana poslije preminuo usljed teških povreda. Iako je veliki navijač rivalske Crvene zvezde, Vuksanović je pružio podršku navijačima Partizana za koje smatra da su nevini i da su uzaludno osuđeni na dugogodišnje kazne.

"Jesu li navijači Partizana osuđeni na pravdi Boga na 20, 30 godina zatvora zbog one p... i Francuza, g... koji je stajao nasred starog Mažestika i imitirao avion i bombardovanje, zaj... se sa narodom okolo koji je sjedio i nije ih dirao, da bi na kraju sam skočio sa onog sr... Ako su momci dobili 30 godina zbog toga, što mi moramo da se dodvorimo Evropi", ispalio je srpski folker u jednoj TV emisiji, a prenosi srpski Telegraf.

Jedanaest osoba osumnjičenih za napad i ubistvo francuskog navijača osuđeno je ukupno na 240 godina zatvora.

Top Komentari

prsatidado
Đikane treba samo osiromašenom uranijem kupati
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti