Poznato ko je ljepotica koja je isprovocirala Srbe, otkrila i zašto je to uradila

Preko noći postala slavna

Poznato ko je ljepotica koja je isprovocirala Srbe, otkrila i zašto je to uradila

E. Škorić

Mnogo tenzija bilo je sinoć tokom utakmice između Srbije i Švicarske, a ponajviše zbog "stranaca" u redovima Švicaraca.

Švicarska je slavila s 3:2 i prošla u osminu finala, dok se Srbija oprašta od turnira u Kataru nakon grupne faze.

Ponovo su u centru pažnje bili nogomtaši porijeklom s Kosova i ponovo je bilo ružnih scena. Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri su našli načine da provociraju Srbijance, dok je selektor Orlova Dragan Stojković s druge strane uhvaćen kako psuje majke šiptarske.

I na tribinama je bilo incidentnih situacija. Grupa srbijanskih navijača pokušala je da "ulovi" jednog Albanca s bijelom kapicom, a također je jedna djevojka, navijačica Švicarske, isprovocirala naše komšije dvoglavim orlom.

Njoj su bijesni navijači uzvratili skandiranjem "Kosovo je Srbija", a ubrzo je navijačicu osiguranje izvelo sa stadiona.

Ko je zapravo djevojka koja je izludila navijače iz Srbije? Radi se o Anili Mahalli, koja nije mogla da zadrži osjećaj patriotizma i koja je odlučila da na velikoj sceni napravi to što je napravila.

Oglasi

Navijačica je na društvenim mrežama otkrila da je rukama napravila orla u trenutku kada je Shaqiri postigao gol. Sjedila je pored srpske tribine i tako nešto im se nije svidjelo.

"Ovo sam ja. Nisam izbačena, išla sam samo razgovarati s njima i objasniti zašto sam pokazala zastavu Kosova, jer su uzeli albansku, a svi srpski navijači su bili 'ludi' i ljuti i vrijeđali me. Ja sam bila među njima, ali kada je Shaqiri zabio prvi gol srce mi je eksplodiralo", tvrdi djevojka i dodaje:

"Tada sam pokazala zastavu, a oni su počeli zvati osiguranje i nisu stali. Ovo je bio moj trenutak da izađem, da razgovaram s njima i da promijenim mjesto na tribinama".

Anila je također porijeklom sa Kosova i samo jedna u nizu osoba koje zbog svoje prošlosti utakmice Švicarske sa Srbijom doživljavaju na emotivan način.

Inače, Švicarska koja se plasirala u osminu finala, sastat će se s Portugalom.

Anila Mahalla je isprovocirala Srbe
Osiguranje ju je moralo nakratko izvesti, a potom je usmjeriti na novo mjesto

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi