Pratila je Coutinha i dok nije bio poznat: "Samo me pitala želim li biti njen"

Ljubav Philippea i Aine traje već 10 godina

Pratila je Coutinha i dok nije bio poznat: "Samo me pitala želim li biti njen"

Edmir Škorić

"Bez nje ništa ne bi bilo isto", govorio je Philippe Coutinho o svojoj djevojci Aine.

Coutinho je trenutno jedna od najvećih zvijezda evropskog nogometa, a nakon što je za 160 miliona eura prešao iz Liverpoola u Barcelonu, sve oko njega medijima je postalo zanimljivo, pa tako i stvari iz privatnog života.

Mladi Brazilac (25) već desetak godina pored sebe ima godinu dana mlađu Aine, s kojom se počeo zabavljati kada je imao svega 14 godina.

Dok je bio član Vasco de Game, pa i Intera, Liverpoola i sada Barcelone, Coutinho je sa sobom imao suprugu koju je upoznao na jednoj zabavi kod prijatelja.

Kada su se tek upoznali, odlučili su živjeti zajedno kod Philippeove mame Esmerade i njegovog tate Josea. Aine je putovala s Coutinhom svugdje i bila je na svakoj utakmici. Kada se 2010. godine preselio u Italiju, Aine je završila fakultet i krenula zajedno s njim, a onda su skupa otišli za Liverpool, pa ih je život doveo u Barcelonu.

Plod njihove velike ljubavi su kćerka Marija i sin Philippe Junior.

"Aine ima ogromnu ulogu u svemu što radim. Nismo zajedno bili u školi niti smo imali zajedničke prijatelje, ali na jednoj zabavi smo se upoznali i onda smo shvatili da je to to. Zamolila me da budem njen dečko. Počeli smo sve češće da se viđamo, da hodamo zajedno i naša veza je bivala svse jača", ispričao je Coutinho.

Na njemu je da sada opravdava sile milione koje je Barca izdvojila, ali uz pomoć Aine i podršku nje i djece, Brazilac ne bi trebao da ima bilo kakve probleme u slavnom klubu.

Top Komentari

kriticar
Nije zavrsila "FAKS" nego "FAKULTET". Polupismeni kvazi-novinari portala sportsport.ba, zargon ostavite za ulicu sa koje ste direktno dosli na ovaj portal.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije