Predstavio se kao David Silva i opustošio banku

Zbog prevare osuđen 60-godišnjak

Predstavio se kao David Silva i opustošio banku

Midhat Šljivak

Nevjerovata priča dalazi iz Engleske, a u nju su uključena imena Davida Silve i Manuela Pellegrinija.

Izvjesni prevarant Jonathan Reuben, inače 56-godišnjak, predstavio se kao David Silva i s računa fudbalera Cityja je podigao više od 20.000 funti u banci u Manchesteru.

Reuben je u septembru 2015. godine ušao u banci sa kačketom. Iako uopšte ne liči na 31-godišnjeg Španca, te je mnogo stariji od njega, prošao je sve provjere u banci i naručio je rezervni pin kojeg se prevarant uspio dočepati.

Ostao je Silva bez više od 20.000 funti, a prevara je otkrivena tek nakon što mu je banka počela slati upozorenja.

Također, naknadno je otkriveno da je žrtva prevare bio i nekadašnji menadžer Cityja Manuel Pellegrini. Njemu je u jednom restoranu odbijena kartica, nakon čega je otkrio da mu nedostaje 130.000 funti.

Reuben je priznao pljačke i završio je u zatvoru, a prosto je nevjerovatno kako je čovjek od 60 godina uspio da prevari radnike banke i predstavi se kao 31-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi