Predstavljamo vam Futurenatural - adidasovu najnoviju inovaciju

Predstavljamo vam Futurenatural - adidasovu najnoviju inovaciju

Sponzorski tekst

Početkom 2021. adidas je predstavio najnoviju inovaciju obuće pod nazivom Futurenatural. 

Dizajniran da odražava brzinu sportista i brzu promjenu smjera, Futurenatural nudi besprijekoran dizajn i novi sistem prilagođavanja od 360 stepeni koji stvara prirodnu prednost za sportiste.

Jednodijelni kalup patika, u koordinaciji sa prirodnim kretanjem sportista, osigurava potpunu slobodu i dinamičke uglove kretanja – a prva iteracija tehnologije primijenjene na obući će biti predstavljena na patikama za košarku James Hardena s petim potpisom, Harden Vol. 5.

Futurenatural sadrži najbolje adidasove tehnologije đonova, BOOST - za ultimativnu udobnost i LIGHTSTRIKE - koji pruža super-lagano ublažavanje uz zadržavanje izuzetnog odziva. Ovaj potpuno novi postupak i konstrukcija, predstavljen na Harden Vol. 5, dizajniran je da omogući sportistima da se slobodno kreću u bilo kojem smjeru, kao nikada prije.

„Futurenatural je novi način dizajniranja patika i savršena je tehnologija za Harden Vol. 5, Jamesov dinamični stil igre i pokrete na terenu koji se razlikuju od pokreta bilo kojeg drugog igrača “, rekao je Rashad Williams, viši direktor departmana obuće, u adidas Basketball. "James nam pruža povratne informacije i sa aspekta dizajna i osjećaja prilikom nošenja, što je izuzetno važno tokom našeg kreativnog procesa i na kraju to nas je i dovelo do razvoja tehnologije Futurenatural koja odgovara njegovoj igri."

Oglasi

Kako je Futurenatural zapravo nastao?

• PRILAGOĐAVANJE: adidas tim je pregledao snimke stopala nekoliko hiljada košarkaša, širom svijeta i sproveo opsežno istraživanje kako bi stvorio novi zadnji dio, ili kalup za patike, koji pruža anatomski ispravan prikaz stopala sportista. Ovo stvara revolucionarno prilagođavanje koje blisko predstavlja oblik stvarnog ljudskog stopala i djeluje prirodno kao produženi dio tijela.

• ZATVARANJE: Za vrhunsko prianjanje, adidas je proizveo bešavni dizajn. Adidasov dizajnerski tim stvorio je evoluirani postupak za “kovanje” tekstuiranog gornjeg dijela patike koristeći ekstremni pritisak iz svih pravaca (360 stepeni) i toplotu od 135 stepeni. Potom se đon montira na gornji “kovani” dio patike. Besprekorno kreirano gornjište I đon pružaju košarkašima kontakt sa podlogom uz potpuno prirodan osjećaj kakav nikada prije nisu doživjeli.

• SLOBODA KRETANJA: Futurenatural takođe sadrži atletski definisanu vučnu snagu na osnovu podataka o sportistima, a koji pruža bolje prianjanje za brže “rezove” i dinamično kretanje.

Futurenatural & Harden Vol. 5:
• Zbog svog dinamičnog stila igre, brzine na terenu i neuporedive sposobnosti promjene smjera s loptom, Futurenatural debituje u adidas patici s potpisom Jamesa Hardena - Harden Vol. 5.

Adidas Harden Vol. 5 je izašao na globalno tržište početkom 2021. godine, a od sada je dostupan i na našem tržištu.

Potražite ih u Sport Vision prodavnicama i online.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi