Preminuo nekadašnji igrač i trener Sarajeva Srboljub Markušević

Preminuo nekadašnji igrač i trener Sarajeva Srboljub Markušević

E. Čaušević

Bivši fudbaler Sarajeva, Srboljub Markušević, preminuo je danas u 84. godini života.

Markušević je ponikao u dresu Sarajeva, a za prvi tim debitovao je davne 1955. godine. Bio je jedan od najvažnijih igrača bordo tima, ali je zbog povrede kičme karijeru morao završiti već u 29. godini života.

Kasnije se okrenuo trenerskoj karijeri, te je u četiri navrata vodio prvi tim Sarajeva. Što se tiče igračke karijere upisao je 148 nastupa u zvaničnim utakmicama i postigao je 22 gola.

U trenerskoj karijeri je vodio sve selekcije FK Sarajeva, a sa seniorskim timom 1972. godine osvojio je Ljetnu ligu šampiona, dok je deset godina kasnije na Koševo donio trofej Otvorenog prvenstva jugoslavije.

Nakon Sarajeva dvije sezone proveo je i na klupi Budućnosti iz Podgorice koju je napustio na ljeto 1985. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mali Memo
I sadasnjem im treneru ime Srboljub, u narodu poznat kao Usro.
2 2
Mungos
I jest Srboljub za pitare.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi