Presuda za ubistvo Mirze Raščića: Ubici 20 godina zatvora
Foto: klix.ba

Izudin Tahirović osuđen na dugogodišnju kzanu

Presuda za ubistvo Mirze Raščića: Ubici 20 godina zatvora

Midhat Šljivak

Izudin Tahirović danas je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva s predumišljajem navijača Fudbalskog kluba Željezničar Mirze Raščića 16. aprila 2015. godine.

Tahirović se pred sudijom Kantonalnog suda u Sarajevu izjasnio da nije kriv, a nakon višemjesečnog suđenja, donijeta je odluka da se Tahirović osudi na 20 godina zatvora.

Podsjetimo, 16. aprila prošle godine, Tahirović je u prostorijama udruženja FK Željezničar ispalio četiri metka u pravcu Raščića, koji je od zadobijenih povreda ubrzo i preminuo.

Tahirović je ubrzo nakon ubistva i uhapšen, a danas ga je stigla i kazna za ubistvo nedužnog navijača Plavih s Grbavice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi