Prevljak donirao novac za liječenje djevojčice iz Konjica
Instagram

Veliko srce bh. fudbalera

Prevljak donirao novac za liječenje djevojčice iz Konjica

Reprezentativac BiH Smail Prevljak napravio je gestu vrijednu svake pohvale.

Osim što je proteklih mjeseci oduševio javnost u Belgiji igrama za Eupen, Prevljak se sada uključio u humanitarnu akciju za liječenje dvoipogodišnje sugrađanke.

Djevojčica iz Konjica zbog poteškoća u razvoju još ne zna kakav je osjećaj stajati, oslanjati se na svoje noge, a jedina nada da načini prve korake su intenzivni tretmani na klinici Renona u Austriji. Krajem jula je termin za prve terapije, no kako roditelji ne mogu sami izdvojiti potreban novac, upravo je Prevljak odlučio da priskoči u pomoć.

Naš fudbaler je donirao svotu od 5.000 KM koja će sasvim sigurno pomoći mladoj djevojčici da se u godinama koje dolaze ne razlikuje od svojih vršnjaka i da uživa u igri s ostalom djecom.

Nije Prevljaku prvi put da učestvuje u ovakvim akcijama. Svaki put je to držao u tajnosti, a vjerovatno se ni ovaj put ne bi saznalo da je donirao novac da to nisu otkrili drugi.

Top Komentari

Rajvosa2019
Bravo momcino
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi