Priča za Hollywood: Kako je Eto'o pomogao mladiću da ostvari san

Priča za Hollywood: Kako je Eto'o pomogao mladiću da ostvari san

Legendarni kamerunski fudbaler Samuel Eto'o vratio se u 2007. godinu i ispričao kako je pomogao nepoznatom mladiću da ostvari san.

U tom periodu Eto'o je bio na vrhuncu karijere, žario je i palio noseći dres Barcelone, a prilikom odmora u Obali Slonovače susreo se sa nepoznatim mladićem kojem će kasnije, ispostavit će se, pomoći da ostvari san.

U četvrti Pleateauu glavnog grada Abidjana odjedanput mu je mladić mu je upao u automobil...

"Ne želim vas napasti, poslušajte me na trenutak i pozovite policiju ako želite zbog provale u automobil", rekao je mladić i potom uputio ljubaznu molbu kamerunskom fudbaleru.

Svjestan koliko Eto'o zarađuje, nepoznati mladić je zatražio 'mizernih' 3.500 eura kako bi pokrenuo vlastiti biznis. U tom periodu je bio sobar, no želio je promjenu...

"Uzmi ovaj ček od 3.500 eura, daj mi svoj broj i uzmi moj. Ja ću se vratiti za godinu dana i ako uspiješ 'umnožiti' taj novac, onda ću ti stvarno pomoći", rekao mu je tada Eto'o.

Mladiću je najam doista pomogao u planovima. Godinu dana kasnije nazvao je sadašnjeg napadača Konyaspora i pohvalio mu se kako je otvorio prodavnicu informatičke opreme i kupio dva taksija.

Inspirativno, nema šta...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi