"Prodao sam što sam mogao, nisam ništa sretniji ako vozim skuplji automobil"

Neven Subotić pomaže djeci u Africi

"Prodao sam što sam mogao, nisam ništa sretniji ako vozim skuplji automobil"

Edmir Škorić

Nije sreća para puna vreća, smatra nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić.

Subotić je bivši reprezentativac Srbije, a nekadašnji stoper Borussije Dortmund danas sve više dolazi u javnost kao heroj koji pomaže djeci u Africi.

"Da bi došao do sreće moraš se za nju boriti. Malo se daje životu ne bi li se postiglo nešto lijepo. Činjenica je da će dvije trećine populacije za dvije do tri decenije imati problema sa vodom. Nije dovoljno samo dati nekom 10 eura i sve je u redu. Ne, važno je naći pristup problemu koji bi izrodio rješenje. Moja fondacija se fokusirala na potrebama za vodom, naročito u Africi. Tamo djeca sa 20 litara vode na leđima pješače kilometrima i satima po nesnosnoj vrućini, da bi imali šta da piju. A nemaju ni prbližno kvalitetnu vodu kao što smo mi u Evropi navikli. Trudimo se da toj deci damo priliku da umjesto po vodu idu u školu, da se edukuju. Uspjeli smo u tome, a to mi je važno jer samo uložili mnogo vremena i strasti u fondaciju. Najsrećniji sam bio kada smo obezbijedili pristup vodi za više od 30.000 ljudi", rekao je Subotić.

Igrač francuskog St. Etiennea ustinu se razlikuje od mnogih drugih igrača, pa ga tako ni ne zanimaju bijesni automobili.

"Mnogo toga sam pokušao da prodam i prodao sam. Shvatio sam da nisam sretniji ako vozim skup automobil, tako da sada vozim mali auto star 10 godina. I to mi je dovoljno. Ali, ja to ne vidim kao žrtvu, već kao novu životnu vrijednost do koje sam došao. U prošlosti sam cijenio druge vrijednosti, gledao sam MTV i mislio kako ću kupiti ovaj ili onaj automobil... Sada imam druge vrijednosti i potpuno druge idole. I to je veliko olakšanje", poručio je Subotić.

Ono što je sigurno, radi se o velikom i dobrom čovjeku, a svakako je i fantastičan nogometaš koji je godinama igrao na najvišem nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti