Pun je kao brod: Nije nikakvo čudo što Mayweathera moraju čuvati istinske zvijeri

Vrijedi preko 500 miliona dolara

Pun je kao brod: Nije nikakvo čudo što Mayweathera moraju čuvati istinske zvijeri

M. Šljivak

Floyd Mayweather je tokom bokserske karijere zaradio brdo novca.

Čuveni The Money je jedan od rijetkih sportiska koji je tokom karijere zaradio više od milijardu dolara, a trenutna vrijednost mu je oko 500 miliona dolara.

Ogroman novac naravno donosi i luksuzan život, a ako neko zna da živi luksuzno, onda je to Mayweather.

U svom vlasništvu Floyd ima čak tri skupocjena imanja. Najskuplje se nalazi u Los Angelesu i košta više od 20 miliona dolara, imanje u Las Vegasu košta oko 10 miliona, dok je 'najskromnije' u Miamiju vrijednu 'samo' sedam miliona dolara.

Naravno, veliki je ljubitelj i automobila. Domovi u Las Vegasu i Los Angelesu ispunjeni su skupocjenim igračkama, a u garažama se nalaze ljubimci vrijedni gotovo 25 miliona dolara.

Ne treba ni spominjati da Mayweather ima i privatne avione. Vjeruje se da ih ima čak tri, a pored automobila velika je vrijednost i njegovog nakita.

Samo primjerak Jacob & Co's sata vrijedi 18 miliona dolara. Kupio ga je 2015. godine od japanskog draguljara Tadashi Fukushima, a ovaj sat se još naziva i satom za milijardere.

Čuvaju ga prave zvijeri koje su fenomenalno plaćeni

S obzirom na sve što posjeduje Floyd Mayweather je primoram skupo plaćati obezbjeđenje, a čuvaju ga zaista istinske zvijeri.

The Money uz sebe uvijek ima ogromne količine keša, navodno između 80 i 250 hiljada dolara, ali i skupocjeni nakit.

Sve to štite provjereni momci. Floyd ih plaća 150.000 dolara mjesečno, a u ekipu se ne može ući bez silnih provjera.

Da bi neko postao član osiguranja čuvenog boksera potrebno je da ste sposobni nositi velike težine, da ste visočiji od dva metra i da niste mršavac. Od vas se očekuje također da pored zaštite imate ulogu i ličnog asistenta.

Posao koji rijetko ko može raditi, ali koji je itekako isplativ. Cifre dovoljno govore, a šef vam je jedan od najbogatijih sportista svijeta.

Promo

Top Komentari

Hix
Pa zar niste prije mj dana napisali da je bankrotirao?? Hahahahahah
4 0
Bhf111
Dzaba mu sve ne smije normalno prosetati gradom. U glavi su mu samo pare
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi