"Gledati Messija kako igra je kao da gledate video igricu"
FOTO: EPA

Vicotoria Azarenka je očarana Messijem

"Gledati Messija kako igra je kao da gledate video igricu"

Adnan Beganović

Fenomenalna bjeloruska teniserka Victoria Azarenka u pravo vrijeme "uhvatila" je formu. Na posljednjem Grand Slamu sezone, US Openu, Azarenka je stigla do četvrtfinala u kojem će snage odmjeriti sa drugom nositeljicom Simonom Halep.

Azarenka je nakon trijumfa u osmini finala otkrila da u slobodno vrijeme voli pogledati fudbalsku utakmicu, pogotovo ukoliko nastupa Barcelona ili Argentina pošto je Lionel Messi njen najdraži igrač.

"Gledati Messija kako igra je kao da gledate video igricu. Stvarno je uzbudljivo. Nisam mogla gledati susret Argentine i Bolivije pošto sam u New Yorku zauzeta više nego inače, ali potrudit ću se da gledam Messijeve naredne susrete", izjavila je Azarenka.

Azarenka je američkim medijima otkrila da je imala priliku Messija gledati uživo i to u dresu Barcelone.

"Nezamislivo je ono što Messi radi na fudbalskom terenu. Imala sam to zadovoljstvo da ga gledam uživo u dresu Barcelone i doista je sjajan. Način na koji ide s jedne na drugu stranu kada mu se za to ukaže prilika je fascinantan. On stvara magiju. Fudbaleri igraju nogama, a ne bih rekla da sam dobra u rukama koliko Messi u nogama, no potrudit ću se", zaključila je sjajna bjeloruska teniserka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti