Radionica Škole fudbala Academica i dm-a u restoranu Dos Hermanos "Pripremi zdrav obrok"

Radionica Škole fudbala Academica i dm-a u restoranu Dos Hermanos "Pripremi zdrav obrok"

Sponzorski tekst
Teme:

U saradnji sa kompanijom dm - drogerie markt škola fudbala Academica organizovala je za svoje članove radionicu "Pripremi zdrav obrok".

Academica je na ovaj način željela svojim članovima približiti ideju zdrave ishrane što će im u budućnosti itekako značiti. Ova škola fudbala je osnovana u oktobru 2013. godine i broji trenutno više od 200 polaznika fudbala.

Kroz Academicu je od osnivanja prošlo više od 500 dječaka i djevojčica, a ova škola fudbala koristi svaku priliku kako bi svoje mlade članove edukovali o svemu što jedan profesionalni sportista treba znati.

Idjeni tvorac radionice je Emir Kurtić, CEO Academica, koji je realizaciju cijelog projekta mogao izvesti samo sa najboljim uz sebe, uz besprijekornu podršku vrhunskog Mirana Karića koji je CHEF restorana "Dos Hermanos“. Djeci je približio vrijednosti zdrave ishrane i korištenja proizvoda iz bio organske proizvodnje.

Pored magične lopte i fudbalske obuke, te nastojanja da polaznike naučimo „dobroj igri“, timskom radu i važnosti učesća u sportu, želja nam je da njegujemo i podržavamo zdrav nacin zivota, a da je pored bavljenja sportom, zdrava i kvalitetna ishrana, u tom kontekstu, jednako bitna, ako ne i bitnija.

Cilj je, kako je i ranije navedeno, da se što ranije kod djece izgradi svijest o zdravoj ishrani i važnosti ispravnih obroka. Jako je bitno i da se djeci usadi navika korištenje organski uzgojene hrane, odnosno da im obroci budu bogati najkvalitetnijim namirnicama iz kontrolisanog biološkog uzgoja, a sve ćemo to postići koristeći dmBIO proizvode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi