Razija Mujanović: Preko mojih leđa žele lagano do novca

Ogradila se od mongrafije autora Ekrema Avdića

Razija Mujanović: Preko mojih leđa žele lagano do novca

Samir Mlaćo

Danas se putem facebooka oglasila najbolja bh. košarkašica svih vremena Razija Mujanović, te se ogradila od monografije "Raza, stanovnik Kuće slavnih", autora Ekrema Avdića.

Mujanović je istakla da je monografija isključivo sredstvo za stjecanje materijalne koristi pojedinaca koji su, kako kaže, odlučili preko nje na lagan način doći do novca.

"Poštovani, koristim ovu priliku kako bih obavijestila javnost Bosne i Hercegovine da se u potpunosti ograđujem od monografije "Raza, stanovnik Kuće slavnih", autora Ekrema Avdića, koja je nedavno puštena u prodaju.

Nažalost, iako govori o meni, monografija je isključivo sredstvo za stjecanje materijalne koristi pojedinaca koji su odlučili preko mojih tri decenije bavljenja sportom, a na lagan način, doći do novca.

Imam informaciju da je za projekt, iza kojeg navodno stojim ja, od pojedinaca i organizacija sakupljena značajna suma novca, ali bez moga znanja. Stoga pozivam sve koji su uplatili novac da se raspitaju u koje je svrhe utrošen.

Nikakvu saglasnost za objavljivanje monografije nisam potpisala, već je zloupotrijebljeno moje povjerenje, uključujući i moje pojavljivanje na promociji monografije u Tuzli. Zato svaka kupovina ove monografije direktno ruši moju sportsku karijeru i devalvira sve ono što sam postigla.

Istovremeno, iskoristila bih priliku i obavijestila javnost da se u pripremi, a nadam se uskoro i u štampi, nalazi moja autorizirana biografija u izdanju Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“, na čelu sa Jovanom Divjakom", istakla je Mujanović uz sportski pozdrav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi