Avanturista s profila Wild and Free BiH pokazao kako izgleda pogled s platforme u Mostaru

Avanturista s profila Wild and Free BiH pokazao kako izgleda pogled s platforme u Mostaru

Sponzorski tekst

Veliko finale pretposljednje stanice Red Bull Cliff Divinga u Mostaru održava se danas, a prije garantovanog spektakla u gradu na Neretvi, neki sretnici su imali priliku da se popnu na platformu. Među njima je i bh. avanturista i planinar Mersed Ibrahimović.

Ibrahimović je poznat po svojim Facebook i Instagram profilima Wild and Free BiH na kojim promoviše ljepote planina u našoj zemlji, ali i neke druge manje poznate destinacije koje itekeko zaslužuju pažnju. Stoga se za njega može reći i da je postao nezvanični ambasador BiH. Pored toga što uživa u svojim avanturama, on tvrdi da pozitivno utiču na njegovo fizičko i mentalno stanje omogućavajući mu da vodi zdrav život i pronađe duševni mir. Zbog navedenih benefita sličan način života preporučuje svima.

Platforma je na Stari most postavljena nakon prve serije skokova održane 7. septembra kada su takmičari skakali s kamenog luka u čast tradiciji skokova, odnosno u noći s četvrtka na petak kada se vrijedno radilo kako bi sve bilo spremno za petak i subotu.

Kao što je već poznato, postavljanje platforme je neophodno da bi se dostigla propisana visina, odnosno 21 metar za djevojke i 27 metara za muškarce. Naravno, za cliff diving skokove su potrebne vrhunske vještine i hrabrost, no definitivno nije jednostavno i popeti se na visoku platformu.

Upravo je Mersed bio jedan od onih koji su zakoračili na vrh platforme na Starom mostu te se našao na visini od 27 metara. Na isto su se između ostalih odvažili Mirza Mustafagić, Tiktok kreatorka Tea Muharemović, kao i bh. youtuberi Nedim Lepić i Bakir "Bake" Karasalihović. Mersedov video pogledaj OVDJE.

Svi su "nagrađeni" sjajnim fotografijama s mjesta odakle će se danas prema Neretvi vinuti ponajbolji skakači svijeta, koji će se takmičiti u velikom finalu pretposljednje stanice Red Bull Cliff Divinga za 2023. godinu.

U ovom finalu bi titule mogli osigurati Australka Rhiannan Iffland i Rumun Constantin Popović, a da bi u tome uspjeli, potrebne su im pobjede pred publikom u Mostaru.

Direktan prenos finala moći će se pratiti na Red Bull TV i Hayat TV te putem Facebook i YouTube stranica prvenstva od 15:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi