Čudesnom Rumunu nigdje nije kao u Mostaru: "Osjećam se kao kod kuće, vibracije ovdje su super dobre"

Constantin Popovici omiljen među publikom

Čudesnom Rumunu nigdje nije kao u Mostaru: "Osjećam se kao kod kuće, vibracije ovdje su super dobre" · Intervju

Admin Čaušević

Već godinama centralni događaj mostarskog ljeta su skokovi sa Starog mosta u okviru Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva. Grad na Neretvi tih nekoliko dana postaje epicentar dešavanja i pozitivne vibracije se osjete na sve strane. Tako je i ovaj put.

Već godinama omiljen lik među mostarskom publikom je Gary Hunt, ali nakon nekoliko posljednjih izdanja popularnost je porasla i rumunskom skakaču, Constantinu Popoviciju.

Ovaj 34-godišnjak iz Bukurešta je u Mostaru slavio 2022. godine i kako što nam je u priznao hercegovačkom biseru se osjeća kao kod kuće

"Sviđa mi se rijeka koja je ugodna i brza i roniti nekad je impresivno, sviđa mi se most koji je lijepo izgrađen nakon renoviranja te ima lijepe detalje i vibracije ovdje su super dobre", rekao je Popovici na početku razgovora za SportSport.ba.

Popovici se u Mostaru se osjeća kao kod kuće

"Osjećam se kao kod kuće, ovdje dolazim već nekoliko godina, publika me voli, lijepo je biti biti."

U Mostaru skakači skaču sa Starog mosta na kojeg je postavljena platforma te ukupna visina iznosi 27 metara. Popovicijeva ocjena za težinu skokova u Mostaru je poprilično visoka.

Oglasi

"Zavisi. Nekad zna biti teško prilikom udara, obično nema udara, ali ponekad se zna desiti. Moja ocjena za težinu skakaonice je između 8.5 i 9."

"Imam vlastitu rutinu, zatim obavim fizio pripreme da poradim na fleksibililnosti, to mi je prioritet broj 1 jer mi to pomaže za sve ostalo."

Popovici se kao dječak bavio plivanjem, ali je na kraju izabrao skokove u vodu.

"Bio svam plivač kad sam bio dječak, onda sam se prebacio na skokove u vodu, otac mi je rekao da moram izabrati jedno jer sam trenirao oba sporta."

Rumun je već nastupio na Olimpijskim igrama, ove godine je postao i prvak svijeta u Fukuoki, a zlatu se nada u Parizu 2024. godine.

Pobijedio sam na Svjetskom prvenstvu, ali na Olimpijskim igrama je mnogo teže. Pucam na najveće domete, ali treba biti realan na Igrama je mnogo teško zbog konkurencije. I tu je sve drugačije."

S obzirom da nastupa na više takmičenja Popovici ima poprilično zgusnut raspored, a slobodno vrijeme koristi da radi ono što voli.

"Uglavnom odmaram i pokušavam da se odmorim. Jer se bavim standarnim skakanjem u vodu i skakanjem u vodu sa visine. Kada dugo vremena ne nastupam, zimi volim skijanje i snowboarding, a ljeti sam na plaži ili vozim motor", završio je Popovici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi