Red Bull RapLika 2018: Poznati svi protagonisti regionalnog finala

Red Bull RapLika 2018: Poznati svi protagonisti regionalnog finala

E. Čaušević

Nakon održanih državnih finala u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, poznata su imena svih osam učesnika velikog regionalnog finala Red Bull RapLike 2018, takmičenja u freestyle repanju, koje će biti održano u subotu 30. juna na Sonom trgu u Tuzli.

Prva etapa ovogodišnjeg izdanja najvećeg regionalnog takmičenja u rap improvizaciji je završena održavanjem državnih finala u BiH (Sarajevo, 7. april), Hrvatskoj (Zagreb, 25. aprila) i Srbiji (Beograd, 9. maja). Kroz ove turnire, mjesto u regionalnom finalu izborili su Sokol i MC Nuha iz BiH, Usce i Krljo iz Hrvatske, te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije. Jedno mjesto u finalu je rezervisano za prošlogodišnjeg regionalnog prvaka Arota (BiH).

Osmog učesnika direktno bira žiri, a njihova odluka je da to bude Tzre, drugoplasirani s hrvatskog finala, koji je na sudije (ali i publiku) ostavio izuzetno dobar dojam.

Poznate su i ostali pojedinosti regionalnog finala, zakazanog za subotu 30. juna, na Sonom trgu u Tuzli. U žiriju će sjediti poznata hip hop imena iz regije: Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i slovenački reper bh. korijena Zlatko. Za dobru muziku i beatove na koje će MC-ijevi repati odgovoran je DJ Soul. Prošlogodišnju ulogu voditeljice ponoviće Sajsi MC, kojoj će se kao domaćini večeri pridružiti sjajni dvojac Stihomir i Gagara iz hip hop ekipe Helem Nejse.

Ono što su primijetili članovi žirija na sva tri državna finala jeste da je kvalitet MC-ijeva znatno viši u odnosu na prethodne godine.

„Freestyle repanje je napredovalo kod nas, to se čuje. Ekipa je naučila repati, slagati rime, slagati puncheve. Moram reći da je selekcija MC-ijeva ove godine puno bolja nego 2011“, izjavio je poznati zagrebački producent Koolade, koji je član žirija bio i na takmičenju Red Bull MC Battle 2011. godine.

Njegovo mišljenje dijele i ostale sudije iz sve tri zemlje, koji su se složili da je bilo jako teško donositi odluke o pobjednicima.

Pogledajte intervjue s žirijima državnih finala, vođene neposredno nakon takmičenja, i saznajte šta su imali za reći o MC-ijevima, publici i svojim utiscima.

Sve obećava kvalitetno takmičenje i žestoku borbu za prestižnu titulu kralja regionalnog freestylea, ali i odličnu zabavu za gledaoce i još jedan hip hop spektakl u Tuzli 30. juna.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi