Prije 11 godina trenirao je s Ronaldom, sada je mljekar: "Ne bih se mijenjao s njim..."

Neobična životna priča

Prije 11 godina trenirao je s Ronaldom, sada je mljekar: "Ne bih se mijenjao s njim..."

Admin Čaušević

Karijera Cristiana Ronalda traje skoro dvije decenije te je igrao sa nekoliko generacija fudbaleri. Za neke vrijeme tek dolazi, dok su neki odavno u penziji.

U razgovoru za Athletic Richard Eckersley je ispričao koliko se njegov život promijenio od 2009. godine pa do danas. Tada je bio član Manchester Uniteda i trenirao je sa Cristianom Ronaldom.

"Dosta o tome razmišljam. Ronaldo se vratio u Uniteda i posljednji put kad je bio tu, bio sam i ja. Trenirao sam s njim", prisjetio se Eckersley te nastavio:

"Sada sam ja mljekar i prodajem mlijeko za kašu. On još uvijek igra fudbal. To je ludo. Dva razdvojena svijeta".

"Ne bih se mijenjao s njim. Veoma sam sretan i upravljam svojom sudbinom", govori 32-godišnjak koji je već šest godina u fudbalskoj penziji.

Bila je 2015. godina kada je odigrao svoj posljednji meč u karijeri i to kao fudbaler Oldhama protiv Doncastera. Povrijedio se u 71. minuti i više nije igrao. Bilo je to u decembru, tog mjeseca CR7 je zabio devet golova za Real.

Oglasi

"Oldham nije imao novca i ambicija. Vraćao sam se s vjenčanja, imali smo novorođenče i rekao sam želi da hoću da se oprostim od fudbala."

"Bilo je to olakšanje. Imao sam dovoljno novca za šest mjeseci ili godinu", govori Eckersley koji je otišao u Totnes gdje je počeo da gradi novi život.

"Imali smo svoju kuću, svoj vrt, sijali smo i pravili sebi hranu. To je poput grada bez ceste. Radi se o zajednici od 40-ak ljudi."

"Svi su vegetarijanci i sve je 100 % prirodno. Proizvedemo oko 25.000 litara mlijeka mjesečno. Imamo 22 uposlena i želimo postati najveći distributer mlijeka u Engleskoj. Ko zna možda ćemo ih dostavljati i Manchester Unitedu jednog dana", kazao je Eckersley.

U međuvremenu Ronaldo je nekoliko puta u dresu Reala bio proglašen najboljim igračem svijeta, igrao je i tri godine za Juventus. Iako ima 36 godina nema namjeru prestati obarati rekorde i pomjerati granice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Interesantan covjek
7 0
dinass
Nebi ni sa tobom
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti