Uhvaćen na djelu: Pun je kao brod, svjetski poznat, a sa strane 'valja' lažne satove

Brown pred sudom

Uhvaćen na djelu: Pun je kao brod, svjetski poznat, a sa strane 'valja' lažne satove

Midhat Šljivak

Iako je odavno postao milioner, kontroverzni igrač američkog fudbala Antonio Brown (34), potrudio se da zbog novca ponovo dođe u centar pažnje

Brown je prema određenim informacijama 'težak' više od 20 miliona dolara. Često se zna hvalisati luksuznim životom, no iako je zvijezda, nije imun na prevare i pokušava i na taj način dodatno zaraditi.

Ovaj 34-godišnjak tako je dobio tužbu da je čovjeku s Floride prodao lažni skupocjeni sat 'Richard Mille' za 160.000 dolara.

Kupac Ryan Kane nije sumnjao u kvalitet sata jer ga je ipak kupio od poznate 'face'. Ipak, odlučio ga je potom odnijeti na procjenu i imao je šta da čuje.

Ispostavilo se da mu je Brown prodao samo dobru kopiju sata koji vrijedi manje od 500 dolara, a poznati igrač američkog fudbala bio je upoznat da je u pitanju 'lažnjak'.

Kane je zbog toga odlučio da tuži Browna. Traži svoj novac nazad, plus želi nepoznatu cifru zbog prevare i kompletan proces već je na sudu.

Brown se nije oglašavao o ovoj tužbi. Očigledno je svjestan da će morati da vrati novac i samo je pitanje kada će sud narediti da to učini.

Ozloglašena NFL zvijezda u proteklim mjesecima je imao brojne skandale. Radio je razne gluposti i imao je brojne afere koje su izazivale pažnju svjetskih medija.

Trenutno je ovaj 34-godišnjak bez kluba. Razlog što nije potpisao nigdje je činjenica da je tražio garantovan ugovor nakon kojeg bi otišao na operaciju zgloba zbog koje bi propustio većinu sezone.

Posljednji tim za koji je nastupao bili su Tampa Bay Buccaneersi, a još je igrao u New England Patriotsima, Oakland Raidersima i Pittsburgh Steelersima.

Oglasi