Sjajni napadač 'kopirao' čuvenu Ronaldovu frizuru
Foto - EPA

Richarlisonu poklon za rođendan

Sjajni napadač 'kopirao' čuvenu Ronaldovu frizuru

M. Šljivak

Brazilska legenda Ronaldo Nazario privukao je na Svjetskom prvenstvo 2002. godine privukao ogromnu pažnju neobičnom frizurom.

Jedan od najboljih napadača svih vremena na SP-u se pojavio ćelav i sa samo nešto kose na prednjem dijelu glave, a njegova frizura je postala hit.

Mnogi dječaci širom svijeta odmah su poželjeli da imaju ovakvu frizuru, a Ronaldo je objasnio zašto se pojavio sa ovakvom frizurom.

"Imao sam problema sa koljenom i svi su pričali o tome. Odlučio sam se tako ošišati i kad sam se pojavio na treningu reprezentacije svi su me u čudu gledali. Onda su počeli pričati samo o mojoj frizuri, a manje o povredi. To mi je omogućilo da puno opuštenije igram", otkrio je Ronaldo.

Gotovo 20 godina kasnije još jedan Brazilac se odlučio kopirati Ronaldovu čuvenu frizuru.

Napadač Evertona Richarlison 10. maja je proslavio 24. rođendan, a frizuru kao poklon mu je omogućio golman Manchester Cityja i reprezentativni kolega Ederson.

Uz poklonjenu frizuru Ederson je čestitao rođendan velikom prijatelju.

"Čestitam. Bog te blagoslovio brate".

Richarlison je očigledno kao i mnogi klinci širom svijeta uzora imao u legendarnom Ronaldu, pa je odlučio da čuvenu frizuru isproba na sebi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi