Bolje je ovako: Lewa otkrio šta bi bio da se ne bavi fudbalom

Kaže da za to nema talenta

Bolje je ovako: Lewa otkrio šta bi bio da se ne bavi fudbalom

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski godinama unazad jedan je od najboljih svjetskih fudbalera.

Kapiten reprezentacije Poljske je stroj za golove što je dokazao u dresu Borussije, zatim Bayerna, te nastavio da dokazuje ove sezone u dresu Barcelone u koju je prešao ljetos.

Lewandowskog svi poznajemo kao rasnog strijelca, a o kakvom se napadaču radi dovoljno govore podaci da je u karijeri ukupno postigao 580 golova, te da je u 18 navrata bio najbolji strijelac nekog takmičenja.

Međutim, šta bi Lewandowski bio da se ne bavi fudbalom, obznanio je u jednom od svojih posljednjih intervjua. Veliko je pitanje da li bi bio poznat i popularan kao sada, s obzirom na to da i sam kaže da za to nema talenta.

"Želio bih iskusiti svijet koji mi je potpuno stran. Postao bih pjevač, možda Justin Timberlake", rekao je napadač Barcelone u intervjuu za poljske medije, pa dodao:

"Volim muziku, volim pjevati kad me niko ne sluša. Da nisam postao fudbaler, pokušao bih to, ali naravno da je za to potreban talent, a ja ga nemam."

Upitan koja su mu najdraža postignuća, Lewandowski se nije mnogo dvoumio. Fudbaler Barcelone rado se prisjetio utakmice protiv Wolfsburga iz 2015. godine kada je za devet minuta uspio postići pet golova.

Izdvojio je i pogodak za Poljsku protiv Portugala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine kada je njegova reprezentacija ispala na penale. 

"Naravno, utakmica protiv Wolfsburga mi je u lijepom sjećanju. Zabio sam pet golova, a posljednji je bio šlag na tortu. Također, gol protiv Portugala na EP-u 2016. ostao mi je u sjećanju zbog uloga u igri. Vjerojatno bih mogao naći još favorita golova, ali ovi su prvi koji mi padaju na pamet", rekao je Lewandowski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti