Shevchenko: On je fudbaler koji je učinio najviše za Ukrajinu tokom rata
Foto: Screenshot

Ukrajinac iskren

Shevchenko: On je fudbaler koji je učinio najviše za Ukrajinu tokom rata

E. Ganibegović

Agresija Rusije na Ukrajinu traje skoro tri mjeseca, od 24. februara. 

Sportski svijet se mobilizovao i jako se trudi suprotstaviti se ruskoj invaziji. Tako se pojavilo nekoliko kampanja koje su pozivale na prekid vojnog sukoba.

Andriy Shevchenko, bivši selektor ukrajinske reprezentacije i jedan od sportista koji su najviše uključeni u kampanju protiv invazije Vladimira Putina, upitan je ko je strani fudbaler koji je najviše posvećen pomoći Ukrajincima.

Legendarni igrač Milana bez oklijevanja je odgovorio da je to Robert Lewandowski. Poljski napadač u više navrata nosio je kapetansku traku u bojama ukrajinske zastave. Lewandowski je također stavio svoj dres na aukciju, a novac je otišao ukrajinskoj vojsci.

"Mislim da je igrač koji najviše pomaže Ukrajincima Robert Lewandowski, kapiten poljske reprezentacije. Radio je puno stvari. U Engleskoj, na razini Premier lige, postoji podrška, u Italiji također", rekao je legendarni Ukrajinac i dodao:

"Svaki tim prije utakmica uvijek objavljuje poruke, fotografiše se s porukom 'Stop the war'. U tijeku je kampanja koja će jednog dana zaustaviti ovaj rat i pomoći Ukrajini", rekao je Andriy Shevchenko, a prenosi sport.ua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi