Roma ima poruku za Bosance i Hercegovce

Čestitka za Dan državnost

Roma ima poruku za Bosance i Hercegovce

Edmir Škorić
Teme:

Bosna i Hercegovina danas obilježava Dan državnosti.

Prije 73. godine na današnji dan obnovljena je državnost Bosne i Hercegovine kada je na Prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja BiH 1943.(ZAVNOBiH) u Mrkonjić- Gradu rečeno da Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego je i srpska, i hrvatska, i muslimanska. Od tada 25. studenog proslavlja se kao Dan državnosti BiH.

Ovaj dan slave mnogi Bosanci i Hercegovci, a čestitka je stigla i iz Italije, od kluba čiji je igrač naš Edin Džeko.

Naime, AS Roma je putem zvaničnog kanala za naše područje na Twitteru poslala čestitku Bosancima i Hercegovcima.

To je samo jedan od pokazatelja koliki je promtoro ove države naš Džeko, koji je protekle noći postigao tri gola u pobjedi nad Plzenom u Evropskoj ligi. Htjeli neki da priznaju ili ne, Džeko je najveći ambasador naše zemlje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti