Legenda se s 58 godina vratila na teren - Odmah je postigao gol i dao asistenciju

Sjajni Romario

Legenda se s 58 godina vratila na teren - Odmah je postigao gol i dao asistenciju

Eldar Ganibegović
Teme:

Forma je prolazna, klasa je vječna. Otprilike tako bi se moglo opisati ono što je uradio legendarni Romario.

Više od 14 godina nakon što je okačio kopačke o klin, sada s 58 godina na leđima, na teren se vratio legendarni Romario.

Legendarni brazilski igrač, koji se smatra jednim od najboljih napadača u historiji, želio je ponovo da obuče dres Amerike-RJ, tima iz kojeg se povukao u zimu 2010. godine.

Romario je u petak odradio prvi trening sa saigračima, među kojima je i njegov sin Romarinho, takođe napadač.

Kako prenose brazilski mediji, Amerika-RJ je odigrao prijateljsku utakmicu, a Romario je ušao na kraju i pokazao svoju klasu.

Bivši igrač Barselone postigao je gol i asistenciju. Njegov tim slavio je trijumf rezultatom 4:1 i relano je za očekivati da Romarija ponovo vidimo na terenu.

Oglasi

Romario "ohladio" Endricka

Mladi Endrick koji je bljesnuo u Palmeirasu i reprezentaciji Brazila, a koji će od ljeta biti igrač Real Madrida, uspoređen je upravo s Romarijom.

Sve je zapravo počelo s riječima engleskog bivšeg reprezentativca Joea Colea.

"Mislim da ima malo Romarija u sebi. Oblik njegovog tijela, način na koji (Endrick) drži loptu”, rekao je Jose Cole, ali je ubrzo stigao odgovor Romarija.

"Da, on je zaista dobar napadač od kojeg možemo puno očekivati, ali mislim da ste poranili sa usporedbama. Pred njim je još dug put da stigne Romarija", rekao je sam Romario i tako "ohladio" novu zvijezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi